Editura Nemira - Carti online

Cauta pe site
Adrian Sonka

Adrian Sonka

Adrian Sonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp in care a privit cerul si a invatat sa observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultatii etc. In prezent, observa asteroizi si planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” si cele ale Institutului Astronomic al Academiei Romane. Tine cursuri de astronomie la Observator, Fundatia Calea Victoriei, in scoli, librarii, oriunde unde gaseste alti oameni pasionati care vor sa afle mai multe.

A facut studii de fizica si comunicare, dar, pentru ca in Romania astronomia nu se invata in scoala, cele mai multe lucruri le-a invatat singur, din pasiune. In prezent, lucreaza la o teza de doctorat ce are ca subiect asteroizii care au la baza curenti de meteori.

Poate fi gasit la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” unde tine prezentari de planetariu si observatii astronomice cu publicul. Din cand in cand organizeaza si iesiri in afara orasului cu grupuri pasionati de astronomie.

Ghidul micului astronom prin Univers  sau Astronomie pentru copii si restul lumii este prima carte de astronomie pe care o scrie pentru copii si publicul larg.

Cartile scrise de Adrian Sonka

   
Seteaza crescator
pe pagina
   
Seteaza crescator
pe pagina

Back to top