Alege ambalajul returnabil, bazat pe un sistem prietenos de refolosire dedicat!

Cărțile nu sunt de unică folosință. Le păstrăm în casele noastre, avem grijă de ele, revenim la ele din când în când, și ne bucură de fiecare dată când le vedem în biblioteca noastră. Însă cutiile în care sunt ambalate cărțile în urma unei comenzi plasate rapid online sunt de unică folosință. De cele mai multe ori, ele sunt bucuria efemeră a pisicilor noastre (mulțumim pentru toate fotografiile pe care ni le-ați trimis de-a lungul timpului cu patrupezii care și-au găsit cuib în cutiile de la noi) sau ajung direct la gunoi. 

România produce anual aproximativ 8 milioane de tone de deșeuri, iar peste 90% dintre deșeurile produse nu sunt reciclate și ajung direct la gropile de gunoi, în apele curgătoare sau în natură. Așadar, ne-am întrebat cum putem să dăm o mână de ajutor la conservarea mediului. Soluția a venit natural în urma unor teste: să înlocuim ambalajele de unică folosință cu cele sustenabile, limitând cantitatea de deşeuri înainte ca acestea să ajungă surse de poluare. Ne dorim o planetă curată, în care să putem să ne bucurăm în continuare de cărțile noastre preferate!

Așadar, împreună cu prietenii de la R-CREATE, implementăm o soluție de economie circulară, inovatoare și ușor de folosit, ca o alternativă la ambalajele tradiționale: un ambalaj returnabil, bazat pe un sistem prietenos de refolosire dedicat.Ce produse poți comanda cu livrare în ambalaj returnabil și ce costuri sunt?

Dat fiind faptul ca ambalajul returnabil R-Create are dimensiuni reduse și dorim ca lecturile tale să ajungă în stare bună în biblioteca ta, opțiunea este activă doar în cazul acelor comenzi care nu au mai mult de trei cărți în coșul de cumpărături. De altfel, dacă ai selectat opţiunea Ambalaj returnabil prin curier rapid, se va adăuga un cost de 2 lei la costul de transport indiferent dacă valoarea comenzii tale se va încadra pentru transportul gratuit sau există în derulare o campanie specială de transport gratuit pe nemira.ro.

Cum funcționează livrarea în ambalaj returnabil R-Create?

R-Create a realizat ambalaje speciale care sunt mult mai rezistente și mai ales reciclabile. De acum înainte, pe www.nemira.ro, vei putea bifa opțiunea de livrare în ambalaj returnabil direct din coșul tău de cumpărături, în locul cutiilor de carton cu care sunteți obișnuiți. Ulterior, noi îți vom ambala comanda într-un astfel de ambalaj care se va sigila și se va preda curierului.

În momentul în care va ajunge la tine curierul, va desigila ambalajul împreună cu tine și îți va preda cărțile conform comenzii plasate de tine. Apoi va lua înapoi ambalajul returnabil R-Create care va fi dezinfectat și refolosit pentru noile comenzi. Ambalajul reintră astfel în circuit și poate fi refolosit chiar și de 20 de ori, fiind fabricat dintr-un material rezistent la uzură. Mai mult decât atât, R-CREATE asigură reciclarea ambalajului atunci când gradul de uzură este prea mare, prin colectarea și predarea către o companie specializată în reciclare, în vederea fabricării unor ambalaje R-Create noi.

 

Haide și tu în echipa cititorilor de cursă lungă care fac alegeri sustenabile și prietenoase pentru natură!