Editura Nemira - Carti online

Cauta pe site

Oferta este valabila in perioada 18 - 23 septembrie, in limita stocului disponibil, la cartile Nemira si Nemi.
Nu intra in campanie pachetele, ebook-urile si cartile partenerilor.

Bun venit in univers

Pret Vechi: 89,99 lei

Pret redus 67,49 lei

*Preturile sunt finale, includ TVA si nu includ taxa de transport.

Disponibilitate:Stoc epuizat

Detalii

Bestseller New York Times

In top 10 Forbes cele mai populare lucrari de stiinta din 2016

Planete, stele, galaxii, gauri negre, calatoria in timp. Aceste teme si altele sunt abordate aici pe intelesul tuturor, pornind de la foarte popularul curs introductiv in astronomie tinut de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss si J. Richard Gott la Princeton.

Intr-un stil incitant, autorii povestesc cele mai recente descoperiri in astrofizica, purtandu-si cititorii de la sistemul nostru solar pana la cele mai indepartate regiuni ale Universului cunoscut: Cum traiesc si cum mor stelele? De ce nu mai e Pluto planeta? Ce sanse sunt sa existe viata pe alte planete? Cum a luat nastere Universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un multivers?

Bun venit in Univers – un tur de forta pentru cunoasterea lumii.

„A citi cartea asta e ca si cum ai primi un tur ghidat printr-un muzeu privat. Printre exponate se numara legile miscarii ale lui Newton, ce se intampla dupa ce Soarele nostru se stinge, cum se masoara spatiul dintre stele, ce e cu Big Bangul si posibilitatea vietii in alte galaxii.“

Publishers Weekly


CUPRINS:

PREFATA - 7

PARTEA I – STELE, PLANETE SI VIATA

1. MARIMEA SI SCARA UNIVERSULUI - 13
Neil deGrasse Tyson

2 . DE LA CERUL ZILEI SI AL NOPTII LA ORBITELE PLANETARE - 23
Neil deGrasse Tyson

3 . LEGILE LUI NEWTON - 40
Michael A. Strauss

4. CUM RADIAZA ENERGIE STELELE (1) - 53
Neil deGrasse Tyson

5 . CUM RADIAZA ENERGIE STELELE (2) - 70
Neil deGrasse Tyson

6 . SPECTRELE STELARE - 81
Neil deGrasse Tyson

7. VIATA SI MOARTEA STELELOR (1) - 95
Neil deGrasse Tyson

8 . VIATA SI MOARTEA STELELOR (2) - 115
Michael A. Strauss

9 . DE CE PLUTO NU ESTE O PLANETA - 132
Neil deGrasse Tyson

10. CAUTAREA VIETII IN GALAXIE - 154
Neil deGrasse Tyson


PARTEA A II - A – GALAXII

11. MEDIUL INTERSTELAR - 185
Michael A. Strauss

12. CALEA LACTEE - 195
Michael A. Strauss

13. UNIVERSUL GALAXIILOR - 210
Michael A. Strauss

14. EXPANSIUNEA UNIVERSULUI - 220
Michael A. Strauss

15. UNIVERSUL TIMPURIU - 237
Michael A. Strauss

16. QUASARI SI GAURI NEGRE SUPERMASIVE - 258
Michael A. Strauss 


PARTEA A III - A – EINSTEIN SI UNIVERSUL

17. DRUMUL LUI EINSTEIN CATRE RELATIVITATE - 275
J. Richard Gott

18. IMPLICATIILE RELATIVITATII RESTRANSE - 290
J. Richard Gott

19. TEORIA RELATIVITATII GENERALE A LUI EINSTEIN - 311
J. Richard Gott

20. GAURILE NEGRE - 323
J. Richard Gott

21. STRINGURI COSMICE, GAURI DE VIERME SI CALATORIA IN TIMP - 347
J. Richard Gott

22. FORMA UNIVERSULUI SI BIG BANGUL - 377
J. Richard Gott

23. INFLATIA SI DESCOPERIRILE RECENTE DIN DOMENIUL COSMOLOGIEI - 408
J. Richard Gott

24. VIITORUL NOSTRU IN UNIVERS - 438
J. Richard Gott

MULTUMIRI - 469

APENDICE 1 – CUM SE DERIVA ECHIVALENTA E = MC 2 - 470

APENDICE 2 – BEKENSTEIN, ENTROPIA GAURILOR NEGRE SI INFORMATIA - 474

LECTURI SUPLIMENTARE - 476

Mai multe informatii Tags (0)
Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat selecteaza toate

Alte recomandari

Pareri clienti

O carte de exceptie Review by Luiza Ion
Quality
Price
Cartea este foarte bună din mai multe puncte de vedere. Nu este cunoscută datorită apariției recente, 13 decembrie 2017. În primul rând sunt 3 autori, Neil deGrasse Tyson foarte cunoscut (un search google și apar numeroase citate amuzante despre univers ale dnului Tyson), numărul de pagini si 3 traducatori. Înainte de a ne repezi la găuri negre, domeniu dificil de abordat chiar și de către specialiști, ar fi bine de citit toate capitolele în ordine. Primul capitol, căruia dnul Tyson îi rezerva aprox. 10 pagini tratează mărimea și scara universului observabil. Un lucru foarte interesant, pentru că cercetările prezintă Universul la scară mare drept o structură de tip spongios, filamente si goluri de materie. Această structura nu este un fractal. Probabil trateaza și materia intunecata -dark matter -care reprezintă cam 85% din Univers. Unde ne situam noi este interesant Pământul-Sistemul Solar-Grupul local de galaxii-Roiul Virgo-filament A3581-Hydra Virgo intersecția cu filamentul Perseus-Pegasus. Următorul capitol de 17 pagini este despre sistemul solar și tratează aștrii fără lumină proprie care gravitează în jurul soarelui pe orbite eliptice de excentricitate foarte mică, adica nu sunt complet circulare. Nu vedem obiectele cosmice așa cum sunt acum, ci așa cum erau. Un exemplu, vedem galaxia Andromeda așa cum arăta cu 2,5 milioane de ani în urmă, pentru că așa a trebuit să treacă lumina din această galaxie pentru a ajunge la noi. În mod similar, galaxia andromeda este la 2,5 milioane de ani-lumină distanță de noi în măsura obișnuită a distanței astronomice.Despre determinarea distantelor până la stele (fascinant) sunt metoda paralaxei care estimează distanțe până la 100 ani lumină și metoda cefeidelor sau "lumânărilor standard". Următoarele distanțe se rețin ușor, următoarea stea se află la 4,2 ani lumină distanță (Proxima Centauri din sistemul multiplu Centauri Alpha), Betelgeuse cu aproape 700 de ani lumină iar Sirius cu puțin sub 9 ani. Telescoapele radio reprezintă instrumentele cu care se "poate" vedea structura numită gaură neagră. Nu vedem nimic pentru că nu poți vedea o gaură neagră prin definiție. În caz contrar, nu ar fi o gaură neagră. Din imediata vecinătate a acestor corpuri nu poate scăpa nici o lumină și de aceea nu există nimic pe care să-l vezi. Pe de altă parte, pentru că ceea ce vedem (mai multe despre asta chiar acum) nu este lumina vizibilă, ci radiația radio.
Dacă materialul precum gazul și praful se află lângă gaura neagră, atunci acest material poate cădea în gaura neagră. În centrele de galaxii, unde există găuri negre masive, este întotdeauna un pic mai aglomerat decât în ​​zonele în aer liber unde este soarele nostru. Întotdeauna există material care poate cădea în gaura neagră din motive de conservare a momentului unghiular pe căile spirale. Cu alte cuvinte, o astfel de gaură neagră este înconjurată de un disc de gaz și praf, în care materialul se mișcă la viteze mari în jurul găurii. Prin această mișcare, materialul este încălzit și emite radiații, razele X. Nu puteți vedea găuri negre - dar împrejurimile lor strălucesc mai luminos. Nu intru în amanunte care se găsesc în wikipedia.Acest domeniu are o limitare majoră în comparație cu alte științe naturale. Biologii pot să-și scuture celulele, să le trateze cu substanțe chimice, să le aducă în cele mai simple situații artificiale posibile. Chimistii lucreaza cu materialele lor, fizicienii construiesc aranjamente experimentale incluzand inele mari de depozitare. Astronomii pot (din fericire!) să nu provoace explozii stelelare, nu pot face un disc protoplanar simplificat pentru a putea privi în condiții ideale pe măsură ce planetele se formează în jurul unei stele tinere. (Pus la data 11.01.2018)
Spune parerea ta

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Back to top