Share on Google+

Clanurile de pe Alpha (paperback)

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
224 Pagini
Disponibil din: 5 februarie 2015
10,00 lei




Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 10,00 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
224 Pagini
Disponibil din: 5 februarie 2015

Despre carte

Pe Pamant, Chuck Rittersdorf duce o viata de cosmar alaturi de sotia lui. Singura scapare ar fi s-o ucida. Mary face parte din expeditia terrana, care se va duce pe Alpha III M2 cu misiunea de a revendica Imperiul Alphan, prilej visat de Chuck, angajat de CIA ca programator de simulacre.

 

Pe satelitul Alpha III M2 terranii si-au stabilit un spital de psihiatrie. Psihopatii si-au format un sistem pe baza de clanuri: în varful ierarhiei sunt paranoicii si maniacii, iar la polul opus se afla hebefrenicii si depresivii. Între ei, nevroticii, schizofrenicii si schizofrenicii polimorfi (membrii creativi ai societatii). De ani buni, clanul bolnavilor mintali n-a mai avut nicio legatura cu Terra.

 

„Reputatia lui Philip K. Dick se datoreaza reusitei de a crea distopii despre o lume care seamana cu a noastra, o lume a teoriilor conspiratiilor, a clonelor, a consumerismului, a terorismului viral si a realitatii virtuale.“
The Observer


„Philip K. Dick este cel mai subtil scriitor SF.“
John Brunner


„Pentru mine, Philip K. Dick este maestrul. Mi-am gasit in el un fel de parinte spiritual. Un autor care nu se straduieste sa faca literatura, ci se straduieste sa transmita idei. Ceea ce eu consider a fi insasi esenta literaturii. Intr-un roman modern obisnuit, descoperi doua, trei idei. La Dick, descoperi douazeci pe idei pe pagina.

In Clanurile de pe Alpha, Philip K. Dick inventeaza o lume, o planeta ce serveste drept azil de nebuni, din care personalul medical a plecat, lasandu-i pe pacienti de capul lor. Asa ca fiecare grupa de nebuni fondeaza un oras, creand o cultura in jurul propriei forme de nebunie. Pentru prima data mi-am dat seama ca nebunia este, de fapt, un creier distrus, iar modul in care este distrus poate genera o cultura pasionanta: orice artist traieste un soi de nebunie pe care o controleaza mai mult sau mai putin. Un nebun e cineva care si-a ratat cariera de artist.

O idee pe care Dick o dezvolta in jurul nebuniei este ca toti suntem nebuni si incapabili sa ne intelegem. Se creeaza anumite zone, terenuri neutre, unde ajungem sa avem o vaga iluzie a comunicarii, insa doi oameni nu izbutesc sa se inteleaga fiindca amandoi sunt nebuni, dar in moduri diferite. Deci ei percep lumea si se percep unul pe celalalt  intr-o maniera complicata si trunchiata, ceea ce explica dificultatea iubirii si a comunicarii. Nu reusim sa ne intelegem, nu reusim sa ne iubim pentru ca fiecare avem un alt fel de nebunie.“     

Bernard Werber, autorul romanului Furnicile


„Hotarat lucru, Philip K. Dick apreciaza tema psihiatriei. In excelentul roman Clanurile de pe Alpha, plin de umor si de cinism, autorul expune un punct de vedere amuzant asupra nebuniei. O carte care se citeste cu placere, in care persoaneje foarte diferite se amesteca. Oare exista o particica din noi in fiecare dintre ele?“                                                          

Actusf.com

 
„Cu acest roman, Dick vrea sa arate, pe de-o parte, relativitatea notiunii de normalitate si posibilitatea unei culturi diferite, iar pe de alta parte, ca societatea «normala» de pe Pamant este in intregime controlata de politie, CIA si psihiatrii si ca libertatea presupune sa scapam de aceasta inregimentare.“                                                                    

Bifrost


Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 5 feb. 2015
Titlu original Clans of the Alphane Moon
ISBN 978-606-579-957-8
Cod bară 9786065799578
Autor Philip K. Dick
Traducător Roxana Brînceanu
Editura Nemira
Colecția Nautilus
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 224
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.1790
Data apariției: 5 feb. 2015
Titlu original: Clans of the Alphane Moon
ISBN: 978-606-579-957-8
Cod bară: 9786065799578
Autor: Philip K. Dick
Traducător: Roxana Brînceanu
Editura: Nemira
Colecția: Nautilus
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 224
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.1790
Despre autor
Philip K. Dick

Philip K. Dick

Philip K. Dick s-a nascut pe 16 decembrie 1928 in Chicago. Dupa ce parintii sai au divortat, Philip K. Dick a intrat in custodia mamei (pe numele de familie Kindred, de la care Dick a imprumutat initiala K) si cei doi s-au stabilit in Berkeley. In acest oras, Philip K. Dick a urmat liceul si a inceput Universitatea, pe care insa a abandonat-o.La inceputul anilor 1950, a inceput sa scrie texte science-fiction, iar in 1952 si-a publicat prima povestire in revista Planet Stories. Cu ajutorul lui Anthony Boucher, editor si mentor, a inceput sa publice povestiri intr-un ritm sustinut. Intre 1955 si 1970, a scris in medie doua romane pe an si a publicat peste o suta de povestiri in reviste ca Galaxy, Amazing, Fantasy and Science Fiction si Worlds of If. Mare parte a fictiunilor sale se desfasoara in California, iar Philip K. Dick a folosit idei din cabalism, budism, gnosticism si taoism, dar a utilizat in acelasi timp elementele science-fiction clasice de tipul robotilor, navelor spatiale, extraterestrilor si fenomenelor de tip extrasenzorial.In decursul vietii, scriitorul a fost privit cu respect de fanii SF si de colegii de breasla, desi n-a ajuns niciodata sa egaleze vanzarile celor mai populari scriitori science-fiction americani ai epocii.Philip K. Dick a fost recompensat cu Premiul Hugo in 1963 pentru romanul Omul din castelul inalt, Premiul John W. Campbell Memorial in 1975 pentru Flow My Tears, The Policeman Said, Premiul British SF in 1979 pentru Substanta M si Premiul Kurd Laßwitz (Germania) in 1985 pentru Valis.In memoria sa, in 1983 a fost infiintat premiul care-i poarta numele, ce recompenseaza cea mai valoroasa carte SF publicata pentru prima data in SUA ca original in paperback (initiatorul premiului, Thomas M. Disch a dorit sa-l onoreze pe Dick care si-a publicat in aceasta forma majoritatea romanelor). Premiul este sponsorizat de Philadelphia Science Fiction Society si se acorda anual in luna martie la conventia Norwescon.
...
Citește mai multe despre Philip K. Dick>>