Share on Google+
HARDCOVER

Creștinii în lumea islamică, de la Mahomed până în prezent

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Hardcover
200 Pagini
Disponibil din: 23 ianuarie 2018
49,99 lei
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 49,99 lei.

Wishlist
Hardcover
epuizat
200 Pagini
Disponibil din: 23 ianuarie 2018

Despre carte

Rasfoieste!

„Un volum cu un titlu atat de pretentios si complex precum Crestinii in lumea islamica as fi scris, in orice caz, abia peste cativa ani, dar prieteni crestini si musulmani din Orient au insistat sa-l scriu acum. […] Fundamentul real al cartii il constituie o privire asupra istoriei si asupra prezentului crestinilor din lumea islamica […] fara a nega complexitatea, fara a repeta doar lucruri deja cunoscute, fara a nivela realitatea de dragul pacii, fara a cadea in patetism. […] Cartea si-ar atinge scopul daca ar reusi sa sensibilizeze cu privire la cea mai importanta chestiune, si anume comportamentul musulmanilor fata de singura religie universala care, numeric, inca mai joaca un rol in lumea islamica.“

Martin Tamcke

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 23 ian. 2018
Titlu original Christen in der islamischen Welt: von Mohammed bis zur Gegenwart
ISBN 978-606-43-0033-1
Cod bară 9786064300331
Autor Martin Tamcke
Traducător Catalin Stefan Popa
Editura Nemira
Colecția Byzantivm
Format Hardcover
Dimensiuni 145 x 215 mm
Nr. pagini 200
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.2000
Data apariției: 23 ian. 2018
Titlu original: Christen in der islamischen Welt: von Mohammed bis zur Gegenwart
ISBN: 978-606-43-0033-1
Cod bară: 9786064300331
Autor: Martin Tamcke
Traducător: Catalin Stefan Popa
Editura: Nemira
Colecția: Byzantivm
Format: Hardcover
Dimensiuni: 145 x 215 mm
Nr. pagini: 200
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.2000
Despre autor
Martin Tamcke

Martin Tamcke

Profesorul MARTIN TAMCKE (n. 1955) este siriacolog si specialist in Teologie Ecumenica si Istoria Bisericilor Orientale la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii „Georg-August“ din Göttingen, Germania. Este si director al programelor de studii universitare Euroculture si Intercultural Theology. In perioada 2001–2006 s-a aflat la conducerea Societatii pentru studiul Rasaritului crestin (Gesellschaft zum Studium des christlichen Ostens – GSCO). Este membru in numeroase societati internationale de cercetare, iar ca participant la Dialogul Bisericii Evanghelice din Germania (Evangelische Kirche in Deutschland) cu Ortodoxia, precum si ca membru in Council of the World Congress of Middle Eastern Studies, dovedeste o cunoastere impresionanta a Rasaritului crestin si a realitatilor politico-religioase din Orientul Apropiat. Este profesor invitat la numeroase universitati din Europa, Orientul Apropiat, Asia, Africa si America de Nord. Cercetarea sa graviteaza in jurul unor teme de mare interes astazi: confluenta crestino-islamica, istoria Bisericii siriace, interactiunea lumii orientale cu Occidentul, Ortodoxia si Europa sau teologia interculturala.

Intre lucrarile sale, amintim: „Erst das Leben muss des Lebens Wert zeigen“. Der Syro-Iraner Lazarus Jaure und die Deutschen („In primul rand viata trebuie sa arate valoarea vietii“. Siro-iranianul Lazarus Jaure si germanii), Berlin & Tübingen, 2013; Im Geist des Ostens leben. Orthodoxe Spiritualität und ihre Aufnahme im Westen. Eine Einführung (A trai in duhul Rasaritului. Spiritualitatea Ortodoxa si receptarea ei in Occident. O introducere), Frankfurt & Leipzig, 2008; Achtsamkeit in jedem Atemzug. Einführung in die ostkirchliche Spiritualität (Concentrare in fiecare respiratie. Introducere in spiritualitatea bisericeasca rasariteana), Kevelaer, 2007; Tolstojs Religion. Eine spirituelle Biographie (Religia lui Tolstoi. O biografie spirituala), Berlin, 2010. In limba romana au mai aparut: Crestinii din Tur Abdin. O introducere in istoria Bisericii Ortodoxe Siriace, trad. D. Boicu, Sibiu, 2015 (Die Christen von Tur Abdin. Hinfürung zur Syrisch-Ortodoxen Kirche); Crucea sub semiluna, trad. M.V. Pavaluca, Bucuresti, 2006; O perceptie occidentala a spiritualitatii rasaritene. Marturia unui protestant, trad. M.V. Pavaluca, Bucuresti, 2005 (culegeri de studii). 

...
Citește mai multe despre Martin Tamcke>>