Cristina Andrei

Cristina Andrei

Foto credit: Raluca Ene 


Cristina Andrei
(n. 1964) a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti, specializandu-se in limba si literatura romana si italiana.

Dupa cativa ani de activitate didactica, odata cu Revolutia din decembrie 1989, devine jurnalist la Televiziunea Publica, lucrand pe rand in Redactiile Cultural, Viata spirituala, Educatie-Stiinta, Religie-Istorie, mediu care i-a oferit prilejul de a realiza documentare dedicate unor personalitati culturale si istorice de mare anvergura, unor monumente de arta si arhitectura religioasa-reper pentru spiritualitatea europeana, pentru care a fost distinsa cu premii acordate de jurii de specialitate.

In 2001, este martor privilegiat, ca trimis special al TVR, al intalnirii istorice dintre reprezentantii a doua lumi despartite de o mie de ani, Papa Ioan Paul al ll-lea si Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Vatican.

In ultimii ani, a participat ca voluntar in proiecte culturale, realizand filme documentare de autor in legatura cu investigatiile privind descoperirea victimelor comunismului.

A debutat in 2014, cu romanul Abonatul nu poate fi contactat, aparut la Editura Nemira, carte distinsa cu Premii de debut din partea revistelor Observator cultural si Accente.
S-a numarat printre autorii invitati sa publice in antologia de proza „Orasul”, aparuta in 2015.

Cărți scrise de Cristina Andrei

4 Articol(e)

pe pagină

4 Articol(e)

pe pagină