1. Cum cumpar cartile electronice?

2. Cum platesc cartile electronice?

3. Cum se livreaza cartile electronice?

4. Cum instalez Adobe Digital Editions?

5. De ce trebuie sa imi fac un cont Adobe?

6. Cum pot citi cartile electronice cumparate pe mai multe dispozitive?

7. Ce fac daca am uitat parola contului Adobe?

8. De ce nu sunt cartile electronice comercializate de nemira.ro compatibile cu Kindle?

9. Cum stiu daca o carte este compatibila cu dispozitivul meu?

10. Ce aplicatii pot sa folosesc pentru a accesa ebook-urile de pe tablete si telefoane?

11. Cum instalez Adobe Digital Editions pe Linux?

 

 

1. Cum cumpar cartile electronice?

Pentru a cumpara carti electronice urmati pasii de mai jos:

In pagina produsului dorit, apasati pe butonul „Adauga in cos” (semnalizat cu verde in imaginea de mai jos).

 

Apoi, mergeti in pagina cosului de cumparaturi, apasand pe butonul „Vezi detalii cos” (semnalizat cu verde in imaginea de mai jos) din sectiunea Cos Cumparaturi, existenta in coltul din dreapta-sus a paginii de produs.

 

Ajuns in pagina cosului de cumparaturi faceti click pe butonul SPRE FINALIZAREA COMENZII, marcat cu verde. In pagina de finalizare a comenzii completati toate campurile necesare si apasati pe butonul  “Finalizeaza comanda”. Dupa plasarea comenzii, veti fi redirectionat la platforma de plata online.

 

2. Cum platesc cartile electronice?

Cartile electronice pot fi platite doar online, prin card. Cartile electronice nu pot fi platite ramburs la livrarea coletului, deoarece nu exista un colet de livrat, iar produsul este unul de tip serviciu (download digital).

 

3. Cum se livreaza cartile electronice?

Puteti descarca cartile comandate din contul dvs de client. Pentru a realiza acest lucru, este necesar sa va logati in cont folosind meniul din partea superioara a paginii si apasand pe butonul Autentificare.

In contul de utilizator, mergeti la sectiunea My Ebooks, din partea stanga a  paginii.

Veti ajunge intr-o pagina unde sunt listate toate cartile electronice pe care le-ati achizitionat, in ordinea plasarii comenzilor.

Ca sa redescarcati una din carti, apasati pe butonul de download din dreptul acelei carti.

 

4. Cum instalez Adobe Digital Editions?

Adobe Digital Editions este un program care permite lectura cartilor electronice pe computer. Este gratuit si instalarea dureaza doar cateva minute.

Acesta poate fi descarcat de la http://www.adobe.com/ro/solutions/ebook/digital-editions/download.html.

La prima deschidere a unei carti protejate cu Adobe DRM, veti fi rugat sa autorizati Adobe Digital Editions cu datele dumneavoastra de cont Adobe. Un cont Adobe se creeaza gratuit la aceasta adresa.

Acest pas este foarte important deoarece daca nu autorizati dispozitivul cu datele de cont Adobe, nu veti putea transfera cartile si pe alte dispozitive.

Daca aveti deja instalata o versiune mai veche de Adobe Digital Editions, in locul acestui pas veti fi invitat sa migrati toate cartile din biblioteca.

 

5. De ce trebuie sa imi fac un cont Adobe?

Cartile electronice de pe Nemira.ro sunt comercializate folosind un sistem de protectie numit Adobe DRM. Acest sistem permite lectura unei carti pe mai multe dispozitive doar daca toate dispozitivele sunt autorizate cu aceleasi date de cont Adobe.

Prin autorizarea cu datele dvs. de cont Adobe dovediti ca toate dispozitivele pe care intentionati sa cititi cartea respectiva va apartin si astfel lectura cartii este legitima.

Daca nu va faceti un cont Adobe, cartile cumparate vor fi „blocate” pe dispozitivul pe care le-ati descarcat prima oara. Nu vor mai putea fi transferate pe alte dispozitive, iar in cazul in care va schimbati dispozitivul sau reinstalati sistemul de operare nu vor putea fi redescarcate.

De aceea, este FOARTE IMPORTANT sa va creati un cont Adobe si sa va autorizati dispozitivul cu acest cont INAINTE sa descarcati cartile electronice cumparate.

 

6. Cum pot citi cartile electronice cumparate pe mai multe dispozitive?

Pentru a citi cartile electronice cumparate pe mai multe dispozitive, este nececesar ca:

  1. Dispozitivul pe care descarcati prima oara cartea trebuie sa fie autorizat cu datele dvs. de cont Adobe.
  2. Toate celelalte dispozitive pe care doriti sa transferati cartea trebuie sa fie autorizate cu aceleasi date de cont Adobe folosite la prima descarcare a volumului.

Daca ati descarcat cartea pe un dispozitiv neautorizat cartea va fi blocata pe acel dispozitiv. Daca autorizati dispozitivul la un moment ulterior, cartea nu va mai putea fi citita (deoarece codul de identificare al dispozitivului a fost inlocuit acum de codul de identificare al contului dvs. Adobe, iar cartea era blocata spre folosinta pentru acel cod de identificare al dispozitivului). In aceasta situatie trebuie sa ne contactati pentru a va genera o noua licenta pentru acel volum.

7. Ce fac daca am uitat parola contului Adobe?

Daca ati uitat parola contului Adobe, o puteti reseta urmand acest link. Veti primi pe adresa de email folosita la crearea contului Adobe instructiuni pentru resetarea parolei.

NU trebuie sa va faceti un alt cont, deoarece toate cartile cumparate anterior si autorizate cu contul creat initial nu vor mai putea fi citite pe dispozitive autorizate cu un cont nou.

 

8. De ce nu sunt cartile electronice comercializate de nemira.ro compatibile cu Kindle?

Pentru cartile electronice de pe Nemira.ro este folosit un sistem de protectie impotriva piratarii numit Adobe DRM. Aceasta securizare este un standard international.

Din pacate Kindle nu este compatibil cu acest sistem de protectie deoarece Amazon foloseste un sistem propriu, inchis, la care celelalte platforme nu au acces.

Acest lucru este valabil si pentru cartile in format PDF: desi Kindle poate citi fisiere PDF nesecurizate, nu este compatibil cu Adobe DRM, securizarea folosita pentru protectia acestor fisiere.

Pentru cartile care sunt protejate cu Adobe DRM, acest lucru este specificat in pagina cartii, la  sectiunea Format.

 

9. Cum stiu daca o carte este compatibila cu dispozitivul meu?

Pentru a verifica compatibilitatea cu dispozitivul dumneavoastra verificati informatiile din sectiunea Compatibil cu,  existenta in fiecare pagina de produs la rubrica INFORMATII DESPRE PRODUS.

 

 

10. Ce aplicatii pot sa folosesc pentru a accesa ebook-urile de pe tablete si telefoane?

Notă: Vă rugăm să nu utilizați aplicația Adobe Digital Editions pentru telefon sau tableta, nu functionează cum trebuie.

Puteti folosi pentru lectura orice aplicatie capabila sa redea fisiere ePub si PDF si care este compatibila cu Adobe DRM.

Exemple de aplicatii care pot reda fisiere ePub si PDF securizate cu Adobe DRM pe care le puteti folosi:

11. Cum instalez Adobe Digital Editions pe Linux?

Din pacate Adobe Digital Editions nu are o versiune care sa ruleze nativ pe Linux. Pentru a citi cartile protejate cu Adobe DRM puteti folosi una din aceste 2 optiuni:

  1. puteti rula Windows intr-o masina virtuala
  2. puteti instala Adobe Digital Editions prin WINE. Gasiti instructiuni de instalare (in limba engleza) la aceasta adresa.