Share on Google+

Ego și arhetip

Transport gratuit la comenzi de minimum 150 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
392 Pagini
Disponibil din: 21 mai 2014
28,80 leiCel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 28,80 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
392 Pagini
Disponibil din: 21 mai 2014

Despre carte

„Nu-mi plac computerele pentru ca reprezinta o inflamare extrema a egoului. Lumea a innebunit din cauza acestei inflamaiii. Cred ca oamenii nu-si dau Nu ma intereseaza cultura populara si rareori ma uit la televizor. Uimitor cum show-urile televizate au devenit elemente centrale ale vieiii noastre. A inceput ca un fenomen american, dar acum s-a raspandit in intreaga lume. E un fenomen de colectivizare, superficial, de infantilizare a dramei sacre si a funciiei pe care o avea aceasta. Un fenomen colectiv uluitor, care imi arata in ce hal de ruina este cultura.

Imi plac Bach, Mozart, Beethoven, Brahms, Schubert, Schumann. Nu-mi place muzica moderna. E ca si arta moderna. Un fel de autodistrugere are loc in intreaga lume. Muzica si arta moderna oglindesc starea psihicului nostru colectiv. Si nu prea vad multa frumuseie ori profunzime in ele.

Din experienia mea, procesul imbatranirii face moartea mai usor de acceptat, datorita retragerii progresive a libidoului. Pur si simplu viaia inceteaza sa te mai intereseze. Moartea devine astfel mai usor de inghiiit. Moartea nu ma ingrijoreaza in niciun fel. Ba chiar o astept cu nerabdare. Ceea ce ma ingrijoreaza este procesul prin care trebuie sa trec. Natura poate fi extrem de cruda din punctul asta de vedere. Cu toiii speram sa avem parte de-un calau amabil, care sa-ii dea o lovitura finala scurta si curata si nu una care sa-ii provoace rani si sa nu te termine. Asta da, asta ma ingrijoreaza, dar nu prea am de ales. Ce-o veni, o veni.

Ce m-a influeniat cel mai mult in copilarie a fost religia pariniilor mei. Erau martori ai lui Iehova si extrem de devotaii credinielor lor fundamental apocaliptice. Iar eu n-am putut accepta asa ceva. Ma ingrozea lipsa de refleciie critica pe care o aratau. Dar probabil ce m-a impresionat si mai mult a fost foria convingerii lor. Aceasta reprezenta baza vieiii lor. Mult mai tarziu am inieles ca, pentru a scapa de o asemenea inchisoare, trebuia sa fac ceva mai mult decat sa le resping ideile. Trebuia sa imi creez un punct de vedere opus. Am fost nevoit sa ajung la acelasi nivel psihic si sa-l inieleg. Si fara Jung nu as fi reusit. El mi-a oferit uneltele necesare pentru a patrunde in «arhetipurile creatoare de religii» si numai atunci am inieles credinia pariniilor mei fara sa mai fiu nevoit sa-i contrazic.“

Edward F. Edinger, interviu realizat de Lawrence Jaffe


„Scrierile lui Edward Edinger au avut un efect profund asupra atitudinii mele psihologice inca de cand am citit Ego si arhetip  in 1976, cand ma aflam la Zurich. Eram innebunit dupa Jung si asa am ramas pana in ziua de azi. Pentru mine Edinger a fost la fel de valoros ca Jung. Pur, simplu, Edinger reuseste sa duca mesajele lui Jung direct spre inima si sa le amplifice potrivit propriilor talente. Edward este adevaratul fiu spiritual al lui Jung.“

Daryl Sharp, analist jungian „Edinger a scris o carte provocatoare, o analiza lucida si o sinteza a conceptelor din psihologia jungiana, pornind de la o fascinanta combinatie de povesti mitice. O incercare convingatoare de a-i arata cititorului imaginile arhetipale ale lui Dumnezeu, care exista in propriul lui inconstient. “
Publishers Weekly


Pentru omul de azi, crede Edward F. Edinger, intalnirea cu sinele echivaleaza cu descoperirea lui Dumnezeu. Consecinta dialogului dintre ego si imaginea arhetipala a lui Dumnezeu este o experienta care schimba dramatic viziunea despre lume a individului, deschizand orizontul unei vieti noi, pline de sens.

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 21 mai 2014
Titlu original Ego and Archetype
ISBN 9786065798120
Cod bară 9786065798120
Autor Edward F. Edinger
Traducător Claudiu Panculescu
Editura Nemira
Colecția Philemon
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 392
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.3140
Data apariției: 21 mai 2014
Titlu original: Ego and Archetype
ISBN: 9786065798120
Cod bară: 9786065798120
Autor: Edward F. Edinger
Traducător: Claudiu Panculescu
Editura: Nemira
Colecția: Philemon
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 392
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.3140
Despre autor
Edward F. Edinger

Edward F. Edinger

Edward F. Edinger, analist jungian de renume international, a fost psihiatru la Rockland State Hospital din Orangeburg, New York. S-a numarat printre initiatorii C.G. Jung Foundation din Manhattan si ai C.G. Jung Institute of New York, pe care l-a si condus în perioada 1968–1979, apoi s-a mutat la Los Angeles. Acolo si-a continuat cercetarile timp de nouasprezece ani, devenind profesor la C.G. Jung Institute din Los Angeles. De-a lungul anilor a sustinut numeroase conferinte si serii de prelegeri. Printre volumele pe care le-a semnat se numara: The Eternal Drama and Anatomy of the Psyche: Alchemical Symbolism in Psychotherapy; The Science of the Soul: A Jungian Perspective; Ego and Self: The Old Testament Prophets; The Sacred Psyche: A Psychological Approach to the Psalms.
...
Citește mai multe despre Edward F. Edinger>>