Forma apei

Transport gratuit la comenzi de minimum 70 lei!
Plata în RATE numai cu carduri de credit Banca Transilvania
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

epuizat
204 Pagini
Disponibil din: 28 aprilie 2010
3,00 lei
Wishlist
epuizat
204 Pagini
Disponibil din: 28 aprilie 2010
 
E-mail
 

Despre carte

Asa cum apa ia forma vasului in care este turnata, la fel si mobilul mortii inginerului Luparello pare ca se prelinge de-a lungul unor retorte alambicate, a unor canale transformate intentionat in vase comunicante - toate conducand spre mediul de afaceri si politico-mafiot al Siciliei. Aceasta este forma. Substanta insa (vinovatul, adevaratul mobil sau circumstantele crimei) se afla altundeva, intr-o lume guvernata de cutume stravechi, refractara la prezent, mai pesimista chiar decat lumea zilelor noastre.

Sicilia: o lume perfecta pentru un roman politist perfect, al carui autor - Andrea Camilleri - abordeaza genul cu inventivitatea dezinvolta, cu ironia si inteligenta care l-au consacrat ca maestru al artei povestirii.

Recenzii ale cititorilor pe NemiraBooks:

Forma apei, despre mafia sicilianaCumpărate frecvent împreună

Informații despre produs
Informații despre produs
Important Indisponibil
Data apariției 28 apr. 2010
Titlu original La forma dell'acqua
Colecția Suspans
ISBN 978-606-8134-61-1
Cod bară 9786068134611
Autor Andrea Calogero Camilleri
Traducător Emanuel Botezatu
Dimensiuni 107 x 178 mm
Nr. pagini 204
Număr volume 1
Editura Nemira
Greutate (kg) 0.1630
Important: Indisponibil
Data apariției: 28 apr. 2010
Titlu original: La forma dell'acqua
Colecția: Suspans
ISBN: 978-606-8134-61-1
Cod bară: 9786068134611
Autor: Andrea Calogero Camilleri
Traducător: Emanuel Botezatu
Dimensiuni: 107 x 178 mm
Nr. pagini: 204
Număr volume: 1
Editura: Nemira
Greutate (kg): 0.1630
Despre autor
Andrea Calogero Camilleri

Andrea Calogero Camilleri

Andrea Calogero Camilleri (n. Porto Empedocle, 6 septembrie 1925) este unul dintre cei mai populari scriitori italieni contemporani. Poet promitator in tinerete, apoi regizor de teatru, scenarist si producator de radio si televiziune, Andrea Calogero Camilleri a inceput sa scrie romane dupa patruzeci de ani. Astazi, „Batranul“, cum il numesc cu tandrete contemporanii, este considerat un nume de referinta al genului politist, pe care l-a rafinat pana spre fictiunea literara.  Primul sau volum, Il corso delle cose, a fost publicat abia in 1978 (desi fusese scris cu zece ani mai devreme), insa consacrarea literara a cunoscut-o dupa alti cincisprezece ani, odata cu romanul La stagione della caccia. In 1994, a aparut La forma dell’acqua, primul roman din seria Comisarul Montalbano, personaj care avea sa se transforme in scurt timp intr-un adevarat cult. Comisarul Montalbano (numit in onoarea scriitorului Manuel Vazquez Montalban) a devenit atat de popular (la aceasta contribuind si un serial de televiziune de mare succes), incat Andrea Camilleri a ajuns in situatia de a nu mai putea renunta la el (asemenea lui Arthur Conan Doyle cu personajul sau Sherlock Holmes). Prin urmare, Camilleri ar fi luat hotararea ca ultima aventura a lui Montalbano s-o incredinteze editorului sau, cu indicatia de a fi inchisa intr-un seif si publicata abia dupa moartea autorului. In onorea sa, orasul natal Porto Empedocle, care sta la baza localitatii fictive Vigata unde Montalbano isi desfasoara activitatea, si-a schimbat denumirea in Vigata. Pana in prezent, seria cuprinde optsprezece titluri dintre care Nemira a publicat Hotul de merinde, Sunetul viorii, Forma Apei, Cainele de Teracota si Excursie la Tindari.
...
Citește mai multe despre Andrea Calogero Camilleri>>