Share on Google+
-10%

Ierburi uitate

Transport gratuit la comenzi de minimum 120 lei! (numai pentru livrările din România).
Plata în RATE numai cu carduri de credit Banca Transilvania
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Poti castiga 4 puncte de loialitate daca achizitionezi acest produs si intri in programul de loialitate Nemira. Detalii
Hardcover
288 Pagini
Disponibil din: 28 octombrie 2021

Pret Vechi: 79,99 lei

71,99 lei

Wishlist
Hardcover
288 Pagini
Disponibil din: 28 octombrie 2021

Titlul este disponibil cu precomandă. Livrarea se va face începând cu 28 octombrie 2021.

Despre carte

Răsfoiește!


O colecție de căutări botanice și experimente culinare inspirate de flora spontană, cu asocieri de gusturi și tehnici de gătit din alte vremi.


„Aparent paradoxal, volumul Monei Petre se poate citi atât ca studiu de istorie culinară, cât și ca schiță pentru o Nouă Bucătărie Românească, urbană și modernă. Autoarea construiește prin acest volum o versiune autohtonă de cucina povera, reabilitând o serie de ingrediente vegetale (sălbatice sau din grădinile țărănești) pe care paradigma dogmatică și uniformizatoare a Bucătăriei Naționale (festivă, opulentă, centrată pe carne) le alungase în colțul obscur al bucătăriei de post. Volumul nu este doar o carte de rețete, ci o cercetare de arheologie culinară, prin care autoarea extrage ingrediente, instrumentar, tehnici de preparare și rețete istorice, le distilează printr-un imaginar cosmopolit de chef și le proiectează pe o scenă globală foarte actuală de New Cuisines: eclectice, oneste, minimaliste.”
Monica Stroe,
specialistă în antropologia alimentației

 

,,Vă încurajez să luați această carte drept sursă de inspirație pentru un alt fel de a găti, care să pornească nu de la rețete, așa cum se întâmplă cu majoritatea cărților de bucate, ci de la ingredientele pe care le aveți la îndemână. Gătitul nu ar trebui să aibă reguli care țin de convenții sociale, de tradiție, de obișnuință sau de statut. Actul de a găti, așa cum îl înțeleg și îl practic, este unul de continuă creație, de explorare a imaginației, de eliberare. Hrana și prepararea ei mă învață în fiecare zi despre natură, despre echilibru și îmi întărește respectul pentru toate formele de viață.”
Mona Petre

Cumpărate frecvent împreună

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 28 oct. 2021
ISBN 978-606-43-1229-7
Cod bară 9786064312297
Autor Mona Petre
Editura Nemira
Colecția In afara colectiilor
Format Hardcover
Dimensiuni 170 x 240 mm
Nr. pagini 288
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.2880
Data apariției: 28 oct. 2021
ISBN: 978-606-43-1229-7
Cod bară: 9786064312297
Autor: Mona Petre
Editura: Nemira
Colecția: In afara colectiilor
Format: Hardcover
Dimensiuni: 170 x 240 mm
Nr. pagini: 288
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.2880
Despre autor
Mona Petre

Mona Petre

Mona Petre și-a tradus pasiunea pentru artă și arheologie în studii superioare de design și istorie. Lucrează ca graficiană, fotografă și cercetătoare pentru o paletă largă de proiecte, în colaborare cu diferite instituții, ONG-uri și companii. Este autoarea proiectului Ierburi uitate, început în 2013, o amplă colecție de articole și fotografii personale dedicată recuperării cunoașterii și utilizării plantelor alimentare din flora spontană. În 2017, a cofondat Grădina Istorică în parteneriat cu Grădina Botanică din București – o grădină ,,de bucătărie" populată cu specii cultivate și consumate înaintea sosirii și răspândirii plantelor din Lumea Nouă. Este autoarea unei cărți de ilustrație botanică, Regatul Plantelor, publicată în 2016. Acționează ca voluntară pentru o serie de proiecte independente din diverse alte domenii: educație de patrimoniu, artă politică, activism de mediu, educație canină.

 

...
Citește mai multe despre Mona Petre>>