Share on Google+

Întoarcere în laboratorul românesc. Mass-media dupa 1989

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
344 Pagini
Disponibil din: 16 iunie 2015
5,00 lei
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 5,00 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
344 Pagini
Disponibil din: 16 iunie 2015

Despre carte

„Cu beneficiile intelegerii intarziate, este clar ca povestea dezvoltarilor derulate in mass-media romaneasca a fost una a elitelor media si a jurnalistilor obisnuiti, a politicienilor si a membrilor guvernelor care au inteles si au interpretat gresit, distorsionandu-le cu buna stiinta, notiunile de libertate a presei si profesionalism.”

Peter Gross

 

Reputat specialist, autorul volumului pune sub lupa mass-media din Romania postdecembrista. Noua presa s-a construit pe organismul inca viu al epocii care s-a incheiat in 1989 si Peter Gross analizeaza riguros fenomenul, privindu-l in evolutia lui. Prabusirea comunismului a transformat mass-media, afirma autorul, in „canapeaua gigantica a unui psihiatru, unde romanii isi puteau elibera pentru prima data furia impotriva asupritorilor si puteau vorbi despre suferinta si umilinta, despre sperante si visuri spulberate si despre aspiratii viitoare.”

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 16 iun. 2015
Titlu original Mass Media in Revolution and National Development. The Romanian Laboratory
ISBN 978-606-579-972-1
Cod bară 9786065799721
Autor Peter Gross
Editura Nemira
Colecția Epoca
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 344
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.2750
Data apariției: 16 iun. 2015
Titlu original: Mass Media in Revolution and National Development. The Romanian Laboratory
ISBN: 978-606-579-972-1
Cod bară: 9786065799721
Autor: Peter Gross
Editura: Nemira
Colecția: Epoca
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 344
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.2750
Despre autor
Peter Gross

Peter Gross

Dr. Peter Gross este directorul Scolii de Jurnalism si Media Electronica din cadrul Universitatii din Tennessee, SUA. Aria sa de cercetare cuprinde relatiile internationale, cu un accent aparte asupra Europei de est. El a prezentat comunicari stiintifice la conferinte din Belarus, Bulgaria, Canada, Cehia, Georgia, Germania, India, Italia, Lituania, Polania, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Taiwan, Ungaria si Statele Unite. A publicat, in calitate de autor sau coautor, sase volume si a coordonat aparitia a doua volume in colectii la edituri de prestigiu din SUA si Europa. De asemenea, a semnat numeroase articole in revistele de profil.

Profesorul Peter Gross a sustinut prelegeri anuale la National Foreign Affairs Training Center, aflat sub tutela U.S. Department of State,  si a coordonat sesiuni de training pentru U.S. Information Agency (U.S. Department of State), postul Voice of America (in cadrul programului International Training Program) si pentru Academy for Educational Development. A organizat sesiuni de training pentru jurnalistii din tarile postcomuniste: Albania, Belarus, Bulgaria, Estonia, Georgia, Kosovo, Kirghizstan, Moldova, Romania, Russia, Serbia-Montenegro, Tajikistan, Turkmenistan, Ucraina and Uzbekistan. De-a lungul anilor, a fost consultant pe teme legate de evolutia mass-media in Europa de Est pentru institutii prestigioase precum  International Media Fund, The Freedom Forum si Eurasia Foundation, precum si formator pentru Radio Free Europe/Radio Liberty in Praga, Cehia. In plus, Peter Gross a pus bazele programului de invatamant jurnalistic de la Universitatea de Vest din Timisoara, in 1992.

Dr. Peter Gross a primit numeroase titluri onorifice si premii profesionale de la institutii prestigioase precum Harvard University's Joan Shorenstein Center on the Press, Politics and Public Policy, J. F. Kennedy School of Government, National Academy of Sciences, International Research and Exchanges Board, Pacific Cultural Foundation, International Media Fund, Soros Foundation, German Marshall Fund of the United States, Freedom Forum, Fundatia Fulbright, National Science Foundation. In 1996, a fost numit cercetator asociat la Woodrow Wilson International Center for Scholars in Washington, D.C. In 2006 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, iar in anul 2009 a fost onorat cu acelasi titlul de Universitatea de Vest, Timisoara.

...
Citește mai multe despre Peter Gross>>