Ionel Nicu Sava

Ionel Nicu Sava este sociolog, conferentiar al Universitatii din Bucuresti si profesor asociat al Academiei de Studii Economice. A obtinut licenta in sociologie (1993) si a urmat cursuri de specializare la Colegiul G.C. Marshall din Germania (1996). Si-a sustinut doctoratul la Universitatea din Bucuresti (1999) cu o teza privind tranzitia economica si sociala a Europei de Est. In 2001 a primit bursa “Manfred Wörner” a NATO pentru un proiect privind rolul asistentei externe in tranzitia democratica a tarilor din Europa de Sud-Est. In 2002 a fost bursier Fulbright la Universitatea California din Los Angeles.

In paralel cu cariera academica, Ionel Nicu Sava a ocupat diverse functii publice in ministerul de externe si al apararii. Intre 2007 si 2011 a fost ambasador in Elvetia si Liechtenstein.

Ionel Nicu Sava a publicat sase carti si un numar de traduceri, capitole in carti, studii si articole pe teme de sociologie, geopolitica, securitate. Intre 2000-2007 a fost si director al Editurii Ziua. In 2001 a initiat Masterul de studii internationale si de securitate al Universitatii din Bucuresti. Este membru in diverse organizatii academice si profesionale din tara si strainatate.

Cărți scrise de Ionel Nicu Sava

1 Articol(e)

pe pagină

1 Articol(e)

pe pagină