Editura Nemira - Carti online

Cauta pe site

Ionel Nicu Sava

Ionel Nicu Sava este sociolog, conferentiar al Universitatii din Bucuresti si profesor asociat al Academiei de Studii Economice. A obtinut licenta in sociologie (1993) si a urmat cursuri de specializare la Colegiul G.C. Marshall din Germania (1996). Si-a sustinut doctoratul la Universitatea din Bucuresti (1999) cu o teza privind tranzitia economica si sociala a Europei de Est. In 2001 a primit bursa “Manfred Wörner” a NATO pentru un proiect privind rolul asistentei externe in tranzitia democratica a tarilor din Europa de Sud-Est. In 2002 a fost bursier Fulbright la Universitatea California din Los Angeles.

In paralel cu cariera academica, Ionel Nicu Sava a ocupat diverse functii publice in ministerul de externe si al apararii. Intre 2007 si 2011 a fost ambasador in Elvetia si Liechtenstein.

Ionel Nicu Sava a publicat sase carti si un numar de traduceri, capitole in carti, studii si articole pe teme de sociologie, geopolitica, securitate. Intre 2000-2007 a fost si director al Editurii Ziua. In 2001 a initiat Masterul de studii internationale si de securitate al Universitatii din Bucuresti. Este membru in diverse organizatii academice si profesionale din tara si strainatate.

Cartile scrise de Ionel Nicu Sava

   
Seteaza crescator
pe pagina
   
Seteaza crescator
pe pagina

Back to top