Share on Google+

Irina, împăratul Bizanțului

Transport gratuit la comenzi de minimum 120 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii


Poți câștiga 2 puncte de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Hardcover
448 Pagini
Disponibil din: 21 noiembrie 2013
61,56 lei
Wishlist
Hardcover
epuizat
448 Pagini
Disponibil din: 21 noiembrie 2013

Despre carte

„Parerile despre Irina sunt impartite, in functie de autori. Adulata de unii, care o cinstesc ca sfanta, e detestata de altii, care ii reproseaza dorinta bolnavicioasa si sangeroasa de putere si nu-i iarta modul oribil in care fiul sau a fost vaduvit de purpura imperiala si de lumina ochilor […].

Aceasta femeie-imparat este, asadar, un monstru sau o sfanta? Realitatea se situeaza la mijloc. in masura in care cunoastem acest lucru, sau in masura in care il presupunem, Irina nu este o sfanta in sensul contemporan al cuvantului (semnificatia sfinteniei, si in special a sfinteniei imperiale, este total diferita in epoca in care traieste Irina). Dar ea nu este in mod cert acea femeie ambitioasa pe care inca o mai descria Charles Diehl, la inceputul secolului al XX-lea, intr-una dintre singurele lucrari in limba franceza care trateaza despre ea. Din lipsa de material informativ, prezenta biografie este deci un eseu care, in primul rand, il va cufunda o data in plus pe cititor intr-o lume bizantina fascinanta si insuficient explorata, mai ales in acest secol al VIII-lea in care structurile antice dispar, in timp ce acelea ale Evului Mediu inca nu s-au creat. incercarea de a face o istorie strict evenimentiala referitoare la Irina nu este posibila. Am risca sa cadem cu repeziciune in romanesc. Ideea este ispititoare, dar ea nu tine de munca si, cu atat mai putin, de domeniul istoricului.“
Dominique Barbe

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 21 nov. 2013
ISBN 978-606-579-497-9
Cod bară 9786065794979
Autor Dominique Barbe
Traducător Ion Doru Brana
Editura Nemira
Colecția Byzantivm
Format Hardcover
Dimensiuni 145 x 215 mm
Nr. pagini 448
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.4480
Data apariției: 21 nov. 2013
ISBN: 978-606-579-497-9
Cod bară: 9786065794979
Autor: Dominique Barbe
Traducător: Ion Doru Brana
Editura: Nemira
Colecția: Byzantivm
Format: Hardcover
Dimensiuni: 145 x 215 mm
Nr. pagini: 448
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.4480
Despre autor
Dominique Barbe

Dominique Barbe

DOMINIQUE BARBE este doctor în istorie al Universitatii Paris IV Sorbonne (2005), conferentiar la Universitatea din Noua Caledonie, predând cursuri de istorie medievala, specialist în istoria crestinismului din epoca Imperiului Roman târziu si a Evului Mediu, preocupat de hagiologia si iconologia latina si rasariteana. Un alt domeniu de interes pentru Dominique Barbe îl constituie istoria Oceaniei si fenomenul receptarii catolicismului în aceasta zona. A publicat volumele Iree de Byzance: la femme empereur (1990, 2006) si Histoire du Pacifique: des origines a nos jours (2008). A fost editor stiintific al lucrarii: „Le monde Pacifique dans la mondialisation“ (Hermes, nr. 65, Paris, CNRS C ditions, 2013), alaturi de Renaud Meltz, Domitille Tellier si Pascal Dayez-Burgeon. Teza sa de doctorat (nepublicata) se intituleaza Unanimitas et societas sanctorum: L’idée de communion des saints dans l'Occident chrétien de Tertullien a Grégoire le Grand si a fost redactata în 2005 sub îndrumarea lui Jean-Pierre Martin.
...
Citește mai multe despre Dominique Barbe>>