Jhumpa Lahiri

Jhumpa Lahiri

Jhumpa Lahiri este o scriitoare americană de origine indiană, născută la Londra. A copilărit și s-a format în Statele Unite, iar  în prezent trăiește și scrie la Roma. Trăind în diverse locuri a acumulat o experiență diversă de viață, care și-a lăsat amprenta asupra operelor sale literare.

Deși a studiat inițial literatura engleză, a obținut apoi un doctorat cu o teză despre Renaștere. Pasionată de italiană, și-a dezvoltat afinitatea pentru această limbă, locuind într-un mediu în care italiana predomină, iar cartea de față, Dove mi trovo, este scrisă integral în limba italiană și reflectă călătoria personală de a învăța și a se conecta cu cultura italiană, deși majoritatea lucrărilor au fost scrise în limba engleză.

A publicat mai multe cărți de succes, printre care și debutul său Interpreter of Maladies (Nemira, 2021), pentru care a câștigat nenumărate premii, inclusiv Pulitzer Prize for Fiction. Alte lucrări importante includ The Namesake (Nemira, 2017) și The Lowland (Nemira, 2015), care au fost bine primite de critici și de public. A primit numeroase premii și distincții pentru opera sa, dintre care amintim: PEN/Hemingway Award, PEN/Malamud Award, Frank O’Connor International Short Story Award, The Premio Gregor von Rezzori, DSC Prize for South Asian Literature, National Humanities Medal oferită de Barack Obama în 2014, Premio Internazionale Viareggio-Versilia.

Cărți scrise de Jhumpa Lahiri

4 Articol(e)

pe pagină

 • Distanța dintre noi
  -20%
  Bulina NOU

  Distanța dintre noi

  Pret Vechi: 59,00 lei

  47,20 lei
  Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 59,00 lei.

  Paperback
  În stoc
 • Aici mă regăsesc

  44,99 lei
  Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 44,99 lei.

  Paperback
  epuizat
 • Interpretul de maladii

  Pret Vechi: 49,99 lei

  10,00 lei
  Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 49,99 lei.

  Paperback
  epuizat
 • Porecla

  39,99 lei
  Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 39,99 lei.

  Paperback
  epuizat

4 Articol(e)

pe pagină