Lionel Vibert

Lionel Vibert s-a nascut in 1872. A devenit mason in 1892, la doar 20 de ani. A studiat la Victoria College si Emmanuel College din Cambridge, iar dupa absolvire a fost incadrat in Servicul Vamal al coroanei britanice, primind un post la oficiul din Madras, in India. Aici a participat la infiintarea Lojei Justitia nr. 82, in anul 1910. Serviciul din India s-a derulat in mai multe etape, cu reveniri periodice in Anglia, incheindu-se definitiv in 1928.

In timpul unei perioade petrecute in Anglia, in 1917 a fost primit in faimoasa loja Quatuor Coronati nr. 2076 din Londra, in care au activat unii dintre cei mai cunoscuti scriitori masoni englezi din acea perioada: Robert Freke Gould, William James Hughan, George William Speth si altii. Intre anii 1921 – 1922 a fost Maestru Venerabil al acestei loji. Incepând din 1928 a detinut functia de secretar al lojei pâna in 1938, când a incetat din viata.

A contribuit cu multe articole la publicatia Ars Quatuor Coronatorum, a fost editor al revistei de cercetari si consultari masonice Miscellanea Latomorum intre 1930 - 1938 si este autorul unor carti importante despre Masonerie, printre care se numara Freemasonry Before the Existence of Grand Lodges si The Story of the Craft: A Simple Account of the Development of Freemasonry.

 

Cărți scrise de Lionel Vibert

1 Articol(e)

pe pagină

1 Articol(e)

pe pagină