Share on Google+

Little Brother

Transport gratuit la comenzi de minimum 120 lei! (numai pentru livrările din România).
Plata în RATE numai cu carduri de credit Banca Transilvania
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Ridicare personală din easybox în maxim 2 zile lucrătoare
Poti castiga 1 punct de loialitate daca achizitionezi acest produs si intri in programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Hardcover
448 Pagini
Disponibil din: 10 august 2010
19,27 lei
Wishlist
Hardcover
epuizat
448 Pagini
Disponibil din: 10 august 2010

Despre carte

Bestseller international finalist al Premiului Hugo

Premiile Prometheus, John W. Campbell si White Pine Award

Marcus, mai bine cunoscut ca „w1n5t0n”, stie deja, la doar saptesprezece ani, cum funtioneaza lucrurile... si ce trebuie sa faci ca sa nu mai functioneze. Inteligent, ager si priceput in spatiul retelelor electronice, reuseste cu usurinta sa pacaleasca sistemul de supraveghere al liceului sau.

Dar totul se schimba atunci cand el si prietenii sai sunt prinsi in haosul rezultat de pe urma unui atac terorist asupra orasului San Francisco. in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, Marcus si compania sunt ridicati de Departamentul de Securitate Interna si dusi intr-o inchisoare secreta.

Dupa mai multe zile de interogatoriu, de razboi psihologic si umilinte, cand in sfarsit este eliberat, descopera ca orasul sau s-a transformat intr-un stat politienesc, in care fiecare cetatean este tratat ca un potential terorist. si prietenul sau cel mai bun, Darryl, este in continuare intemnitat fara motiv. Marcus stie ca nimeni nu il va crede cand va povesti ce s-a intamplat si ii ramane o singura optiune: sa se lupte singur cu DSI.

„O carte minunata, esentiala pentru vremurile noastre, obligatoriu prima lectura anul acesta. si imi doresc sa ajunga in mainile cat mai multor tineri inteligenti, pentru ca sunt convins ca le va schimba viata. [...] Citind-o, imi doream sa am din nou treisprezece ani si sa incerc sa schimb lumea.”
Neil Gaiman


„Pe limba protagonistilor sai, Fratele cel mic este «foarte tare» si deosebit de «cool»! O scriitura fluida, care iti intra pe sub piele si reveleaza aura umana, a carei stralucire invinge orice tehnologie.”

Los Angeles Times

„Cititorii se vor delecta cu detaliile tehno-revolutiei puse la cale de Marcus. Cumparati mai multe exemplare si faceti cadou prietenilor, cartea asta e foarte t@r3!”

Booklist


„Un «frate mai mic» al romanului 1984 scris de Orwell, volumul lui Doctorow este plin de viata, plin de intelepciune si, cel mai important, infricosator de veridic.”
Brian K. Vaughan


„O poveste despre lupta oricarui adolescent, in momentul in care alege cum va arata viitorul lui.”
Steven Gould


Romanul Fratele cel mic a primit numeroase alte distinctii:

  • Amazon.com Top 10 Editor’s Picks
  • Book Sense Children’s Pick
  • CYBIL Award
  • Booklist Editors’ Choice
  • Kirkus Best Book of the Year
  • School Library Journal Best Books of the Year
  • VOYA’s Best Science Fiction, Fantasy, and Horror

Cumpărate frecvent împreună

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 10 aug. 2010
Titlu original Little Brother
ISBN 978-606-579-013-1
Cod bară 9786065790131
Autor Cory Doctorow
Traducător Ana-Veronica Mircea
Editura Nemira
Colecția Nemi
Format Hardcover
Dimensiuni 145 x 215 mm
Nr. pagini 448
Număr volume 1
Vârsta 8+ ani
Greutate (kg) 0.4480
Data apariției: 10 aug. 2010
Titlu original: Little Brother
ISBN: 978-606-579-013-1
Cod bară: 9786065790131
Autor: Cory Doctorow
Traducător: Ana-Veronica Mircea
Editura: Nemira
Colecția: Nemi
Format: Hardcover
Dimensiuni: 145 x 215 mm
Nr. pagini: 448
Număr volume: 1
Vârsta: 8+ ani
Greutate (kg): 0.4480
Despre autor
Cory Doctorow

Cory Doctorow

Cory Doctorow s-a nascut în Toronto, în 1971, si este blogger, jurnalist si scriitor canadian. A crescut într-o familie de activisti evrei si s-a implicat înca de la o vârsta frageda în campaniile pentru dezarmare nucleara si manifestarile Greenpeace. A absolvit liceul la SEED Alternative School din Toronto si a frecventat patru universitati, abandonând de fiecare data studiile. În 1999 a fondat compania de software peer-to-peer Opencola, achizitionata în 2003 de Open Text Corporation. Apoi s-a mutat la Londra, unde a fost coordonatorul operatiunilor europene ale Electronic Frontiers Foundation, ajutând la înfiintarea Open Rights Group. În ianuarie 2006, a renuntat la functia sa, dedicându-se în totalitate scrisului.Primul sau volum, Down and Out in The Magic Kingdom (2003), si prima carte publicata sub licenta Creative Commons (care ofera dreptul de a distribui opera în scopuri noncomerciale), a obtinut, alaturi de nominalizarea la premiile Nebula, Premiul Locus pentru cel mai bun roman de debut. În 2004, a publicat antologia de povestiri A Place So Foreign and Eight More, recompensata cu Premiul Sunburst. Fratele cel mic, al patrulea sau roman, a fost lansat în 2008, de asemenea sub licenta de tip Creative Commons. Distribuit în mod gratuit în forma electronica, volumul s-a bucurat de o primire mai mult decât entuziasta: a devenint bestseller international si a primit premiile Prometheus, John W. Campbell si White Pine Award, fiind finalist al Premiului Hugo. În prezent, Doctorow este coeditor al revistei online Boing Boing si scrie articole despre tehnica, internet si drepturi de autor pentru Make, Information Week, The Guardian si Locus.
...
Citește mai multe despre Cory Doctorow>>