Share on Google+
RĂSFOIEȘTE!

Matriarhat

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
240 Pagini
Disponibil din: 12 aprilie 2018
24,99 lei
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 24,99 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
240 Pagini
Disponibil din: 12 aprilie 2018

Despre carte

Volum recompensat în 2019 cu Premiul Observator Lyceum pentru proză în cadrul Galei Premiilor Observator cultural.Opt povestiri si opt personaje feminine foarte diferite sunt surprinse in acest volum, fie in zona lor de intimitate – dragoste, casnicie, familie –, fie in viata lor sociala si profesionala.
Oricare este povestea lor – o fata din flori ajunsa orfana, o cantareata al carei destin este schimbat definitiv de o tentativa de viol la sfarsitul unei nunti, o jurnalista influenta, a carei incredere in sine este stirbita de revolta brusca a sotului –, toate vorbesc, intr-un fel sau altul, despre societatea contemporana definita prin relatia femei–barbati si a raporturilor de putere sau de supunere (pre)stabilite intre ei.


„Universul fictional al Cristinei Andrei surprinde prin diversitatea tipologiilor umane, prin subtilitate narativa si prin capacitatea de a concentra, pe spatii mici, povesti de viata, destine frante, portrete in miscare ale unor oameni obisnuiti. Prozele ei vorbesc despre irosire si esecuri existentiale, despre vulnerabilitate si bucurie, dragoste si ura pustiitoare, furie si tandrete, despre suferinta si moarte, impletite, toate, in viata de zi cu zi. Opt secvente de viata cotidiana traita tumultuos si atinse, nu de putine ori, de violenta: consumul de alcool, frustrarile de tot felul, insatisfactiile ce rod inca din copilarie, incapacitatea de a-l intelege si de a-l cunoaste pe celalalt le transforma pe (anti)eroinele celor opt naratiuni in fiinte lipsite de stralucire, atinse de degradare fizica si morala. O infernala comedie umana se desfasoara in aceste pagini de mare forta, ce dezvaluie o prozatoare rafinata si pe deplin stapana a artei de a-si seduce cititorii.”
Carmen Musat

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 12 apr. 2018
ISBN 978-606-43-0218-2
Cod bară 9786064302182
Autor Cristina Andrei
Editura Nemira
Imprint n'autor
Colecția n'autor ficțiune
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 240
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.2280
Data apariției: 12 apr. 2018
ISBN: 978-606-43-0218-2
Cod bară: 9786064302182
Autor: Cristina Andrei
Editura: Nemira
Imprint: n'autor
Colecția: n'autor ficțiune
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 240
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.2280
Despre autor
Cristina Andrei

Cristina Andrei

Foto credit: Raluca Ene 


Cristina Andrei
(n. 1964) a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti, specializandu-se in limba si literatura romana si italiana.

Dupa cativa ani de activitate didactica, odata cu Revolutia din decembrie 1989, devine jurnalist la Televiziunea Publica, lucrand pe rand in Redactiile Cultural, Viata spirituala, Educatie-Stiinta, Religie-Istorie, mediu care i-a oferit prilejul de a realiza documentare dedicate unor personalitati culturale si istorice de mare anvergura, unor monumente de arta si arhitectura religioasa-reper pentru spiritualitatea europeana, pentru care a fost distinsa cu premii acordate de jurii de specialitate.

In 2001, este martor privilegiat, ca trimis special al TVR, al intalnirii istorice dintre reprezentantii a doua lumi despartite de o mie de ani, Papa Ioan Paul al ll-lea si Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Vatican.

In ultimii ani, a participat ca voluntar in proiecte culturale, realizand filme documentare de autor in legatura cu investigatiile privind descoperirea victimelor comunismului.

A debutat in 2014, cu romanul Abonatul nu poate fi contactat, aparut la Editura Nemira, carte distinsa cu Premii de debut din partea revistelor Observator cultural si Accente.
S-a numarat printre autorii invitati sa publice in antologia de proza „Orasul”, aparuta in 2015.

...
Citește mai multe despre Cristina Andrei>>