Share on Google+
RĂSFOIEȘTE!

Monștri fabuloși. Dracula, Alice, Superman și alți prieteni literari

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Ridicare personală din easybox în
maximum 2 zile lucrătoare cu doar 12,99 lei.

Estimare livrare prin curier
23.09.2024 - 26.09.2024

Poți câștiga 2 puncte de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
ÃŽn stoc
Paperback
272 Pagini
Disponibil din: 25 septembrie 2023
54,99 lei




Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 54,99 lei.

Wishlist
Paperback
ÃŽn stoc
272 Pagini
Disponibil din: 25 septembrie 2023



Încearcă gratuit în primele 7 de zile.

audiotirbe.ro



Despre carte

Unele dintre personajele literare pe care le descoperim în copilărie ne însoÈ›esc toată viaÈ›a, desprinzându-se din paginile cărÈ›ilor È™i devenind adevăraÈ›i prieteni care ne dezvăluie lucruri neÈ™tiute despre iubire È™i pierdere, despre pericolele È™i frumuseÈ›ea lumii.

Într-un stil fermecător È™i erudit, Alberto Manguel scrie cu multă căldură despre personajele care i-au fost alături de-a lungul timpului, printre care Robinson Crusoe, Jim din Huckleberry Finn, ScufiÈ›a-RoÈ™ie, căpitanul Nemo, Iov È™i monstrul lui Frankenstein.

Împărtășindu-È™i experienÈ›ele de cititor, Manguel ne oferă prilejul de a explora propriile noastre relaÈ›ii cu aceÈ™ti „monÈ™tri“ nemuritori È™i de a reflecta asupra înÈ›elepciunii pe care ne-au ajutat s-o dobândim.

 

„Alberto Manguel meditează cu erudiÈ›ie È™i umor asupra lecÈ›iilor învățate de la personajele literare, desenele lui fanteziste întregind acest fermecător volum de eseuri.“
Publishers Weekly

„În MonÈ™tri fabuloÈ™i, Manguel ne arată că personajele imaginare sunt oglindiri ale propriilor noastre vieÈ›i. Și probabil că acesta este cel mai mare beneficiu al literaturii.“
Salman Rushdie

„Presărată cu desenele amuzante ale lui Manguel, MonÈ™tri fabuloÈ™i ne invită să ne reamintim personajele captivante pe care le-am întâlnit în cărÈ›i È™i care, de multe ori, ne-au influenÈ›at decisiv destinul.“
The Wall Street Journal

„O călătorie fascinantă prin lumea cărÈ›ilor, un excelent prilej de meditaÈ›ie.“
Complete Review

„Omagiul adus de un mare iubitor de cărÈ›i personajelor care i-au marcat viaÈ›a.“
The New York Times Book Review

„O carte pur È™i simplu încântătoare.“
The Spectator

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 25 sept. 2023
Titlu original Fabulous Monsters: Dracula, Alice, Superman, and Other Literary Friends
ISBN 978-606-43-1670-7
Cod bară 9786064316707
Autor Alberto Manguel
Traducător Oana Ionașcu
Editura Nemira
Imprint Orion
Colecția Orion
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 272
Greutate (kg) 0.2770
Data apariției: 25 sept. 2023
Titlu original: Fabulous Monsters: Dracula, Alice, Superman, and Other Literary Friends
ISBN: 978-606-43-1670-7
Cod bară: 9786064316707
Autor: Alberto Manguel
Traducător: Oana Ionașcu
Editura: Nemira
Imprint: Orion
Colecția: Orion
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 272
Greutate (kg): 0.2770
Despre autor
Alberto Manguel

Alberto Manguel

Alberto Manguel s-a născut în 1948 la Buenos Aires, dar a crescut la Tel Aviv, unde tatăl său a fost primul ambasador argentinian în Israel. La 7 ani, când familia lui s-a întors în Argentina, a învățat spaniolă, până atunci vorbind doar în engleză È™i germană cu guvernanta.

La 16 ani, în timp ce lucra la Librăria Pygmalion din Buenos Aires, l-a cunoscut pe Jorge Luis Borges, deja orb la vremea aceea, care l-a rugat să vină la el acasă È™i să-i citească. Manguel i-a citit vreme de patru ani, până în 1968, relaÈ›ia stabilită astfel între cei doi influenÈ›ând decisiv destinul tânărului.

Din 1970, Manguel a trăit în FranÈ›a, Anglia, Italia, Tahiti, a citit enorm, a scris articole È™i eseuri, a tradus È™i editat cărÈ›i, a È›inut conferinÈ›e la diferite instituÈ›ii educaÈ›ionale. În 1980 a elaborat împreună cu Gianni Guadalupi The Dictionary of Imaginary Places, un fascinant catalog al locurilor imaginare din literatura lumii. În 1983 a coordonat impresionanta antologie Black Water. The Book of Fantastic Literature. După aceea s-a mutat la Toronto, Canada, unde a locuit împreună cu familia aproape 20 de ani.

În anul 2000 a cumpărat È™i renovat o casă parohială din regiunea Poitou-Charentes din FranÈ›a, unde locuieÈ™te în prezent È™i în care a adunat o bibliotecă de aproape 30.000 de volume. De-a lungul anilor a scris romane, a realizat antologii, a publicat volume de eseuri, printre care: A History of Reading (1996; Istoria lecturii, Nemira, 2011, 2022), The Library at Night (2006; Biblioteca nopÈ›ii, Nemira, 2011), A Reader on Reading (2010; Un cititor în pădurea din oglindă, Nemira, 2016), The Traveler, the Tower, and the Worm: the Reader as Metaphor (2013), Curiosity (2015), Packing My Library (2018; SfârÈ™itul bibliotecii mele, Nemira, 2019).

Opera lui a fost recompensată cu numeroase premii, fiind tradusă în mai mult de 30 de limbi. Autorul a beneficiat de o Bursă Guggenheim, iar în FranÈ›a i s-a conferit titlul de OfiÈ›er al Ordinului Artelor È™i Literelor.

„Pentru mine, lectura a fost întotdeauna un fel de cartografie practică. Ca È™i alÈ›i cititori, am o încredere absolută în capacitatea pe care o are lectura de a-mi cartografia lumea. Știu că pe o pagină, undeva pe rafturile bibliotecii mele, privindu-mă chiar în acest moment, se află întrebarea care mă tulbură astăzi, pusă în cuvinte cu mult timp în urmă, poate, de cineva care habar nu avea de existenÈ›a mea. RelaÈ›ia dintre un cititor È™i o carte este una care înlătură barierele temporale È™i spaÈ›iale È™i permite ceea ce Francisco de Quevedo, în secolul XVI, numea «convorbiri cu morÈ›ii.» În aceste convorbiri simt că mă dezvălui. Ele mă modelează È™i îmi conferă o anumită putere magică. [...]

Literatura nu este o dogmă: ea oferă întrebări, nu răspunsuri concludente. Bibliotecile sunt lăcaÈ™uri esenÈ›iale ale libertății intelectuale: orice constrângeri care le sunt impuse sunt, de fapt, ale noastre. Lectura este, sau poate fi, mijlocul deschis prin care ajungem să cunoaÈ™tem ceva mai mult despre lume È™i despre noi înÈ™ine, nu prin opoziÈ›ie, ci prin recunoaÈ™terea cuvintelor care ne sunt adresate individual, din locuri îndepărtate È™i cu mult timp în urmă. AÈ™ fi bucuros dacă Istoria lecturii ar fi percepută ca o mărturisire plină de recunoÈ™tință a unui cititor pasionat, nerăbdător să împărtășească È™i altora această fericire continuă È™i zbuciumată.”

...
Citește mai multe despre Alberto Manguel>>