Nicola Savarese

Nicola Savarese

Nicola Savarese, cercetator al relatiilor dintre teatrul occidental si cel oriental, este membru permanent al echipei stiintifice a ISTA (International School of Theatre Anthropology), condusa de Eugenio Barba, inca de la intemeierea sa. A predat Istoria teatrului si spectacolului la universitati din Roma (La Sapienza), Kyoto (Kyodai), Montréal (Uqum), Paris (Paris IV Sorbonne), Lecce, Bologna si Roma Tre. A calatorit mult in Asia si mai ales in Japonia, unde a trait vreme de doi ani. A fost guest scholar al Getty Research Insitutute din Los Angeles si fellow la International Research Center – Interweaving Performance Cultures de la Berlin.

Relatia dintre teatrul occidental si cel asiatic a analizat-o in volumul Teatro e spettacolo fra Oriente e Occidente (1992), distins in 1994 cu Premiul Pirandello si Premiul Diego Fabbri, tradus in engleza sub titlul Eurasian Theatre (2010). In colaborare cu Eugenio Barba a scris Arta secreta a actorului. Dictionar de antropologie teatrala (1983, 2011), tradus in multe limbi. In 1991, impreuna cu Fabrizio Cruciani, a ingrijit Guida bibliografica Teatro. Au urmat: Paris/Artaud/Bali. Artaud vede il teatro balinese all’Esposizione Coloniale di Parigi (1997), Il racconto del teatro cinese (2003) si I teatri romani (2015). In 2007 a organizat in Colosseum expozitia arheologica In Scaena privitoare la teatrul din Roma antica (catalog: 2007). Este redactor al revistei Teatro e Storia.

Cărți scrise de Nicola Savarese

1 Articol(e)

pe pagină

 • Bulina Cele cinci continente ale teatrului Bulina

  Cele cinci continente ale teatrului

  149,99 lei  -  preț de listă Pentru o mai bună informare a ta, prețul de listă este un reper reprezentând prețul întreg de listă, fără nicio reducere, aplicabil la data curentă pe website-ul www.nemira.ro. 89,99 lei  - preț cu  NEM40
  Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 30,00 lei.

  Paperback
  În stoc

1 Articol(e)

pe pagină