Editura Nemira - Carti online

Cauta pe site

O istorie a lumii in 10 si 1/2 capitole

Pret Vechi: 38,44 lei

Pret redus 25,75 lei

*Preturile sunt finale, includ TVA si nu includ taxa de transport.

Disponibilitate:Stoc epuizat

Detalii

O viziune revizionista a istoriei, un triumf al inteligentei, vervei si talentului, o pala de vant in panzele celor dispusi sa conteste totul si sa nu accepte nimic.

La nicio agentie de turism nu veti gasi o oferta de acest tip. Niciun vanzator de vacante nu va sti sa va vorbeasca despre o asemenea calatorie. Julian Barnes va plimba de pe continentele sufletului pe cele ale mintii cu dibacia, siguranta si flerul corabierilor din vechime.

Frison initiatic, situatii-limita, foraj in adancurile fiintei, traume, orori si, din cand in cand, un dram de nadejde purtat pe aripile unei vietati diafane.

„Istoria nu e ceea ce s-a intamplat. Istoria e ceea ce ne spun istoricii ca s-a intamplat. A existat un tipar, un plan, o miscare, o extindere, un mars pentru democratie; exista o tapiserie, un flux al evenimentelor, o naratiune complexa, conectata, explicabila.”

Julian Barnes

„A mai existat o intamplare, marunta, ce-i drept, pe care fiecare a interpretat-o cum a crezut de cuviinta. Un fluture alb, dintr-o specie raspandita in Franta, s-a ivit deasupra capetelor lor, batand aerul cu aripioarele, si s-a asezat pe vela. Cei mai lihniti dintre supravietuitori si-au facut socoteala ca era si asta un fel de mancare. Altora usurinta cu care se misca minusculul musafir li s-a parut o ironie la adresa felului in care zaceau fara vlaga si fara sa se miste aproape deloc. Au fost chiar unii pentru care fluturele reprezenta un semn, un sol din ceruri la fel de alb ca porumbita lui Noe. Pana si scepticii care nu erau dispusi sa-i recunoasca pe agentii divini au acceptat, cu o speranta temperata de precautie, ca fluturii zburau de obicei la mica distanta de uscat.”

                        JULIAN BARNES, O istorie a lumii in zece capitole si jumatate

Mai multe informatii Tags (0)
Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat selecteaza toate

Alte recomandari

Back to top