Oltea Șerban Pârâu

Oltea Șerban Pârâu

Oltea Serban-Parau este muzicolog si critic muzical, doctor in muzicologie. Este detinatoarea unui doctorat in muzicologie la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, este membra a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, a Uniunii Criticilor Muzicali „Mihail Jora“ si a Asociatiei Romane a Femeilor in Arta.

Activitatea ei publicistica se traduce in mii de articole publicate, majoritatea pe teme muzicale, in mii de minute de emisiuni si programe de radio si in numeroase emisiuni si aparitii TV. A fost distinsa cu mai multe premii, printre care Premiul pentru originalitatea profilului radiofonic al Consiliului National al Audiovizualului si premii pentru publicistica ale Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

A scris volumul De vorba cu Ruxandra Donose (Editura Operei Nationale Bucuresti, Bucuresti, 2014). Este semnatara traducerii si a articolelor privind compozitorii romani pentru Larousse – Dictionar de mari muzicieni si a celor din sectiunea muzicala a Micului dictionar enciclopedic.

O fisa completa ar cuprinde si o intensa activitate de consilier muzical, artistic si de presa al unor institutii muzicale, teatrale si festivaluri nationale si internationale prestigioase si coordonator artistic al unor turnee si proiecte culturale precum Pianul calator, Duelul viorilor, Vioara lui Enescu, Flautul fermecat, Cele trei dive, COOLsound, Clasic la puterea a treia, Turneul national Teodora Gheorghiu etc.

A condus timp de sapte ani postul particular Radio Romantic (1995–2002), intre 2005 si 2013 a fost redactorul-sef al postului public Radio Romania Cultural, intre 2013 si 2015 a condus Centrul Cultural Media Radio Romania, structura ce a cuprins toate entitatile cu activitate, misiune si vocatie culturala din Societatea Romana Radiodifuziune, calitate in care a coordonat Targul International de Carte Gaudeamus, activitatea Editurii Casa Radio, Festivalul International al Orchestrelor Radio – RADIRO si Festivalul International Grand Prix Nova. Din 2009 si pana in 2015 a fost director artistic al Orchestrelor si Corurilor Radio. Dupa 2015 a fost consilier in management si editor la Radio Romania.

Cărți scrise de Oltea Șerban Pârâu

1 Articol(e)

pe pagină

1 Articol(e)

pe pagină