Share on Google+
NOU RĂSFOIEȘTE!

Orfanii

Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Ridicare personală din easybox în
maximum 2 zile lucrătoare cu doar 14,99 lei.

Estimare livrare prin curier
23.06.2025 - 26.06.2025

Poți câștiga 2 puncte de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
ÃŽn stoc
Paperback
400 Pagini
Disponibil din: 11 iunie 2025
59,99 lei




Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 59,99 lei.

Wishlist
Paperback
ÃŽn stoc
400 Pagini
Disponibil din: 11 iunie 2025

Despre carte

„Cuvintele pe care le citiÈ›i acum readuc poveÈ™tile înapoi“

 

Octav Mavru, avocat bine-cunoscut la BucureÈ™ti, porneÈ™te, într-un moment de criză, într-o călătorie în Orient. Cu scopul de a-È™i (re)găsi fiul, cel de la care primeÈ™te un pachet misterios, prin intermediul căruia pare că-i cere ajutorul. Nu va fi singur, ci însoÈ›it de Beguma – o clientă de-ale lui, care îÈ™i caută, la rândul ei, fiica mai mare – È™i de Lia, fiica mai mică a acesteia. O seamă de ghizi îi escortează, dar È™i protejează pe parcurs.

Malalai, „fiica Afghanistanului“, cum ea însăși se autointitulează, proiectează nanoboÈ›i anticancer. Și parcurge drumul invers, dinspre Orient spre Europa, într-o altfel de călătorie, reală È™i virtuală, prin hățiÈ™urile internetului, cu gândul secret de a rescrie totul, pentru a îndrepta lumea. Nici ea nu e singură în încercarea ei: o acompaniază o istorie, o credință È™i multe personaje îndărătnice.

Cum se vor intersecta aceste două călătorii? Ce le uneÈ™te, ce le desparte? Și ce războaie se poartă, de fapt, pe traseul Orient – Europa È™i înapoi?

 

„Cred că măsura unui scriitor transpare È™i din capacitatea lui de a fi cameleonic. Din a nu-l găsi niciodată în acelaÈ™i loc. Din a pluti între spaÈ›ii È™i timpuri, ideologii È™i istorii, spiritualități È™i poveÈ™ti extrem de diferite. Din a se pricepe să privească cu lupa în trecut, pentru a lumina prezentul È™i a întrezări viitorul. Din a fi un om al timpului său.

Iar Florin Chirculescu are, fără urmă de tăgadă, toate aceste însuÈ™iri. Pentru că, după desfășurări de forță memorabile (le amintesc doar pe două dintre cele mai recente: Greva păcătoÈ™ilor È™i Solomonarul), în direcÈ›ii opuse, aproape, ne trage într-alta. Una în care se ia la trântă cu Europa È™i cu Orientul. ScormoneÈ™te în subterane, caută rădăcini, sparge graniÈ›e, demitizează, descojeÈ™te preconcepÈ›ii. În stilul său consacrat deja, pe două planuri care se împletesc (într-altele), într-un ritm alert, într-o aventură din România în Occident È™i apoi până în Turcia, Siria, Liban, Israel, Iran È™i, în cele din urmă, Afghanistan. Într-un roman în care protagonistele strălucesc mai abitir decât protagoniÈ™tii, iar contextul politic actual este pus față în față cu cel din Orientul Mijlociu È™i cel Îndepărtat din anii ’90. Într-o ficÈ›iune care deschide drumuri. Și minÈ›i. Și tocmai de aceea Orfanii este pur È™i simplu lectură obligatorie.“
Eli Bădică

 

„Minciuna a È›inut trei milioane de zile È™i trei milioane de nopÈ›i È™i s-au înmulÈ›it născocirile È™i au ridicat lumea deasupra pământului. Și a crescut minciuna mereu È™i s-a înmulÈ›it foarte tare pe pământ È™i lumea se purta pe deasupra născocirilor. Și a sporit minciuna atât de mult, c-a acoperit toÈ›i munÈ›ii înalÈ›i, care erau sub cer, toate oraÈ™ele È™i zgârie-norii cei falnici. Și i-au acoperit născocirile pe oameni, ridicându-se mai sus decât ei, È™i s-a cufundat în minciună tot ce miÈ™ca: păsări, animale, fiare, toate vietățile ce miÈ™unau È™i toÈ›i oamenii, È™i maÈ™inile. Toate cele din lume, câte aveau suflare de viață în nările lor, au murit. Și aÈ™a s-a stins în plăsmuiri, scorneli È™i cacealmale toată fiinÈ›a, de la om până la dobitoc È™i până la târâtoare, dimpreună cu vorbele de pe net, din cărÈ›i È™i televizoare. Iar minciuna a crescut pe pământ, trei milioane de zile.“

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 11 iun. 2025
ISBN 978-606-43-2054-4
Cod bară 9786064320544
Autor Florin Chirculescu
Editura Nemira
Imprint n'autor
Colecția n'autor ficțiune
Format Paperback
Dimensiuni 155 x 235 mm
Nr. pagini 400
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.3500
Data apariției: 11 iun. 2025
ISBN: 978-606-43-2054-4
Cod bară: 9786064320544
Autor: Florin Chirculescu
Editura: Nemira
Imprint: n'autor
Colecția: n'autor ficțiune
Format: Paperback
Dimensiuni: 155 x 235 mm
Nr. pagini: 400
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.3500
Despre autor
Florin Chirculescu

Florin Chirculescu

Florin Chirculescu (de profesie chirurg toracic) s-a născut la BucureÈ™ti în 1960. A debutat cu proză scurtă în anul 1993, în revista SF JSF. A câÈ™tigat Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995, dupa care Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997 pentru romanul Să mă tai cu tăiÈ™ul bisturiului tău, scrise Josephine, tipărit la aceeaÈ™i editură. De-a lungul anilor, au urmat alte distincÈ›ii. A colaborat cu varii ziare È™i reviste, unde a publicat nuvele È™i povestiri, È™i a fost redactor-È™ef al revistei Nautilus. Cu pseudonimul Sebastian A. Corn a semnat volumele: 2484 Quirinal Ave (Nemira, 1996), Să mă tai cu tăiÈ™ul bisturiului tău, scrise Josephine (Nemira, 1998), Cel mai înalt turn din Babylon (Nemira, 2002), Imperiul Marelui Graal (Diasfera, 2006), câÈ™tigător al Premiului Vladimir Colin în 2006, Vindecătorul (Cartea Românească, 2008), Skipper de interzonă (Millenium, 2012), Ne vom întoarce în Muribecca (Nemira, 2014), Iovik (Millenium, 2014), Eucronoza È™i alte nuvele (Millenium, 2017). Greva păcătoÈ™ilor sau apocrifa unui evreu este prima operă de ficÈ›iune pe care a semnat-o cu numele său real. Romanul a fost nominalizat în 2018 la Premiile Observator Cultural, Premiile Radio România Cultural È™i Premiul NaÈ›ional de Proză Ziarul de IaÈ™i. În 2022, publică Solomonarul, un roman despre un altfel de Eminescu, prins într-o revoluÈ›ie fără început È™i sfârÈ™it.

...
Citește mai multe despre Florin Chirculescu>>