Share on Google+

Paisie

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
480 Pagini
Disponibil din: 10 ianuarie 2010
5,00 lei
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 5,00 lei.

Wishlist
epuizat
480 Pagini
Disponibil din: 10 ianuarie 2010

Despre carte

Ieroarhimandritul Paisie Velicicovschi, staretul Manastirii Neamtului din Moldova, ocupa, in istoria monahismului ortodox si a Bisericii ortodoxe, un loc deosebit. In persoana staretului Paisie s-au intalnit in chip minunat sfintenia vietii personale, iubirea de ortodoxie sau aptitudinea remarcabila de a organiza comunitatile monahale cu viata de obste.

De asemenea, Paisie poseda priceperea de a atrage la sine si de a educa duhovniceste numeroase cete de ucenici, de a crea imprejurul sau o mare scoala de ascetism duhovnicesc ortodox, precum si un mare talent literar, care i-a ajutat sa savarseasca o opera insemnata si de mare trebuinta si anume sa indrepte traducerile vechi si sa faca traduceri noi din literatura ascetica a sfintilor parinti.

Monahismul romanesc datoreaza enorm activitatii staretului Paisie Velicicovschi, cel care a dat un indemn de propasire culturala si de pietate la Dragomirna, Secu si Neamt si in urma caruia s-a format "directia paisiana" in care s-au format marii ierarhi romani.

Sub influenta staretului Paisie in monahismul ortodox s-au educat si s-au format o multime de asceti vestiti, care si-au apropriat si si-au insusit in totul idealurile staretului. Prin rugaciune necontenita, prin atenta luare aminte de sine, prin lupta interna cu ispitele, prin descoperirea cugetelor, prin ascultare, prin smerenie, prin cetirea cu luarea aminte a cartilor sf. Parinti si prin pazirea poruncilor evanghelice, ei au ajuns la un inalt grad de viata duhovniceasca si au dobandit o mare inraurire nu numai asupra fratilor lor monahi, ci si asupra mirenilor.

Autorul, parintele Cetvericof a cercetat izvoarele rusesti, apoi a confruntat si completat izvoarele istorice si pe acelea de traditie la noi in tara.

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 10 ian. 2010
ISBN 978-606-8134-19-2
Cod bară 9786068134192
Autor Serghie Cetfericov
Editura Nemira
Colecția Alfa & omega
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 480
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.3840
Data apariției: 10 ian. 2010
ISBN: 978-606-8134-19-2
Cod bară: 9786068134192
Autor: Serghie Cetfericov
Editura: Nemira
Colecția: Alfa & omega
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 480
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.3840
Despre autor
Serghie Cetfericov

Serghie Cetfericov

Parintele Protoiereu Serghie Cetfericov este cunoscut pentru studiile sale dedicate Ieroarhimandritul Paisie Velicicovschi, staretul Manastirii Neamtului din Moldova, care ocupa in istoria monahismului ortodox si a Bisericei ortodoxe, un loc special.Serghie Cetfericov a trait si si-a facut studiile pe teritoriul Rusiei, Romaniei, Frantei etc.
...
Citește mai multe despre Serghie Cetfericov>>