Share on Google+

Povestea vieții mele (Casanova)

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
744 Pagini
Disponibil din: 20 aprilie 2015
42,29 lei




Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 42,29 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
744 Pagini
Disponibil din: 20 aprilie 2015

Despre carte

„Tot ce am facut de-a lungul vietii mele, bine si rau, am facut in deplina libertate.

Sunt, inainte de orice, un om liber. ”
Giacomo Casanova

Legendarul Casanova scrie cu pasiune intr-o epoca a pasiunilor: pentru cunoastere, pentru experiment, pentru arta. La Venetia, la Paris si in toata Europa, in castele in care se ascund domnite, in piete si teatre, spectacolul iubirii se joaca la infinit. Chinurile si deliciile lui Eros sunt in prim-plan. Povestea cavalerului cuceritor a străbătut secolele, a fascinat milioane de cititori si a consolidat mitul seducatorului.

„Casanova este anti-Sade si anti-Don Juan. Placerea sa nu provine din dominare, nici din sfidare. El cucereste si se lasa cucerit de femei.“     
Libération
    
„Ce stim despre Casanova? Exact ce vrea el sa ne spuna cand, ca un Homer al lui insusi, isi incepe Iliada priapica pentru a-si retrai, prin intermediul amintirilor, viata. Este pe rand cleric, violonist, finantist, cabalist, spion, francmason, matematician, chimist, romancier, bibliotecar si sarlatan faimos.

Amintirile sale ne poarta pretutindeni prin Europa, de la Viena la Napoli sau Madrid, de la Paris la Sankt Petersburg, trecand prin Padova, Londra si bineinteles, Venetia.  In prim plan sunt ducese, servitoare, literati, pungasi, inchizitori, iezuiti. Dar apar si Volataire, Rousseau, Mozart, imparateasa Rusiei, Ludovic al XV-lea, Frederic al Prusiei, Cagliostro, Lorenzo Da Ponte – caruia Casanova ii da o mana de ajutor la libretul lui Don Giovanni.

Cu o statura de Hercule (1,87 metri), simtindu-se la fel de bine in tripouri si la curtile regale, el vrea mereu sa ocupe cel mai bun loc si isi atribuie cu de la sine putere un nume respectabil: cavalerul de Seingalt. Ignora remuscarile, angoasa, morala publica, pasiunile nefericite.

Ce-l pasioneaza pe falsul cavaler? Totul. Obisnuieste sa manance cu pofta - mai ales carne de vanat, ficat de anghila, stridii, ghimbir – si ii place sampania. Il gasim adesea la Venetia, unde pune la punct un procedeu bizar pentru vopsirea matasii, dar si in preajma Ecaterinei a II-a, careia ii propune sa adopte calendarul gregorian. Apoi, la Paris, unde inventeaza o loterie regala menita sa salveze finantele franceze. Calatoreste de colo-colo fara incetare. Pretutindeni se distreaza, observa, farmeca, ii insala pe vanitosi, ii usureaza de bani pe avari, ii escrocheaza pe naivi – reuseste sa o convinga pe marchiza de Urfé ca, in schimbul unei sume consistente, o va face sa renasca in corpul unui barbat. Care e morala sa? Nu are. Insa ramane fidel Venetiei, punctul fix al geografiei sale mentale.
     
Intr-o vreme in care Rousseau inventeaza sentimentalismul si Goethe, melancolia, Casanova asaza lucrurile la locul lor pamantean.“                                  
Le Point


„Casanova, pe care Barbey d'Aurevilly il numea «un faun in ciorapi de matase», este un povestitor fara pereche. Povestea vietii mele se citeste ca o enciclopedie intima si hoinara a Secolului Luminilor. Ba mai mult: ai senzatia ca asculti o conversatie picaresca. Asternandu-si amintirile pe hartie, Casanova isi retraieste viata, cu placerea malitioasa de a-l lua pe cititor drept martor, fiindca vrea, ca intotdeauna, sa seduca. O asumare a efemerului si a frivolitatii, intr-o lume dominata de bani si de patima castigului. Totul se traduce in ducati, franci, livre si techini. Asadar, Casanova este cu adevarat contemporanul nostru.“              
Le Figaro


„Il credeam un seducator usuratic, un aventurier in dantele, fascinant, dar nu un tip cumsecade. Acum il descoperim drept unul dintre cei mai cultivati oameni ai epocii sale, un erudit cu o curiozitate nepotolita, un minunat scriitor. Putini autori au cunoscut precum Casanova un dublu destin: sa dobandeasca gloria literara si sa devina o figura mitica. Multa vreme, Casanova scriitorul s-a pierdut in spatele personajului sau. Creatia l-a pus in umbra pe creator. Insa zecile sale de aventuri, prin toata Europa savanta si libertina, povestite cu un simt teatral al dialogului si al suspansului, au trezit admiratia scriitorilor (Balzac, Stendhal, Zola) care au inteles primii ca Giacomo Casanova era unul de-al lor. Casanova n-a incetat niciodata sa-i faca pe oameni sa viseze, sa agaseze, sa trezeasca invidia sau gelozia, uneori dispretul, cateodata prejudecatile, dar niciodata indiferenta. Caci, dupa cum spunea unul dintre biografii sai, universul n-a mai inventat de atunci o figura mai fantastica si mai vie decat a sa.“                                                                         
magazine-litteraire.com

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 20 apr. 2015
Titlu original Memoires
ISBN 978-606-758-242-0
Cod bară 9786067582420
Autor Giacomo Casanova
Traducător Radu Albala
Editura Nemira
Colecția Babel
Format Paperback
Dimensiuni 130x200 mm
Nr. pagini 744
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.5950
Data apariției: 20 apr. 2015
Titlu original: Memoires
ISBN: 978-606-758-242-0
Cod bară: 9786067582420
Autor: Giacomo Casanova
Traducător: Radu Albala
Editura: Nemira
Colecția: Babel
Format: Paperback
Dimensiuni: 130x200 mm
Nr. pagini: 744
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.5950
Despre autor
Giacomo Casanova

Giacomo Casanova

Giovanni Giacomo Casanova (1725–1798), figura legendara a veacului al XVIII-lea, s-a nascut la Venetia din parinti actori, teatrul urmand sa devina una dintre pasiunile sale pana la moarte. In adolescenta a dorit la inceput sa devina preot si a studiat la Seminarul Sf. Ciprian de la Padova. Dar in scurt timp a fost exmatriculat din cauza comportamentului nepotrivit. A revenit la Venetia, unde a a intrat in slujba Bisericii Romano-Catolice, dar n-a trecut mult si a pierdut si acest post in urma unui scandal. A urmat o viata aventuroasa, libertina, care l-a purtat in nenumarate tinuturi si l-a adus in preajma unor mari spirite ale epocii, printre care Voltaire si Jean-Jacques Rousseau. Și-a castigat existenta ca muzicant (violonist) si spion si s-a alaturat francmasoneriei. A strabatut toata Europa, revenind mereu la Venetia, a practicat magia si alchimia si a studiat stiintele oculte. În 1755 a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru vrajitorie, dar a evadat la un an dupa ce a fost intemnitat. Ajuns la Paris, a devenit imediat faimos, numele pe care si l-a luat, „Jacques Casanova, caveler de Seingalt” folosindu-l mai tarziu pentru a-si semna memoriile.

Legendar cuceritor, care nu se sfia sa-si afirme rafinamentul si lipsa de prejudecati in materie de sexualitate, spirit risipitor iubitor de arta si lux, Casanova si-a petrecut viata ca un calator fara odihna, mutandu-se in a doua jumatate a vietii din Germania in Elvetia, in sudul Frantei, la Florenta si la Roma. În anii 1770 i s-a ingaduit in sfarsit sa se intoarca la Venetia, unde a jucat rolul de spion pentru inchizitorii venetieni din 1774 pana in 1782. Ultimii ani si i-a petrecut retras la Castelul Dux din Boemia, unde si-a scris amintirile, L’Histoire de Ma Vie, un tom in care s-au adunat trei mii de pagini. Versiunea originala, scrisa in franceza, s-a publicat abia in anul 1960. În 2010 Biblioteca Nationala a Frantei a achizitionat manuscrisul contra sumei de 7 milioane de euro. Documentul care i-ar fi fost incredintat lui Carlo Angiolini, nepotul lui Casanova, in anul 1798 cuprinde pagini inedite, care nu au fost niciodata publicate in nicio editie a cartii, majoritatea editiilor fiind alcatuite din fragmente selectate din intregul tom.

...
Citește mai multe despre Giacomo Casanova>>