Share on Google+

Răzvan Mazilu. De la dans la musical

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
296 Pagini
Disponibil din: 3 martie 2017
10,00 lei
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 10,00 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
296 Pagini
Disponibil din: 3 martie 2017

Despre carte

Rasfoieste!

Volumul reprezinta o ”fotografie” dinamica a artistului Razvan Mazilu, dansator, coregraf, regizor. Nu este nici un bilant de cariera, nici o monografie sau lucrare academica, ci o perspectiva caleidoscopica, construita din observatiile si retrospectivele Sandei Visan, din dialogurile vii cu Razvan Mazilu, din fragmente de cronici si interviuri, fotografii din spectacole, dar si din marturiile altor artisti si personalitati culturale, precum: Maia Morgenstern, Marina Constantinescu, Rodica Mandache, Dragos Galgotiu si multi altii.
 

Totul, pentru a surprinde cat mai autentic, personalitatea unui artist polimorf: expresiv dansator , inspirat creator de costume, exigent coregraf si original creator de spectacol. Un deschizator de drum, candva pentru teatrul-dans, acum pentru musical, o formula de spectacol complexa, mult prea putin prezenta in spatiul teatral romanesc. Dar, pentru un creator plin de inspiratie, care surprinde cu fiecare noua aparitie scenica, se poate spune ca acest portret nu putea fi si nu s-a dorit decat o fotografie de parcurs, a unui artist aflat in plina forta creatoare.
„Corpul lui Razvan Mazilu asa e facut de la Dumnezeu, iar marele lui noroc este ca acum asa se scrie, cum e construit corpul lui.“

Ioan Tugearu

 

„Probabil ca mereu, in mijlocul exercitiului regizoral, Razvan Mazilu va visa ceea ce simte intens, ceea ce il defineste, va imagina dansul.“

Dragos Galgotiu

 

„Lumea de fantasme ce salasluiesc in fiinta lui Razvan Mazilu este atat de bogata, incat poate da nastere oricand celor mai neasteptate fantezii, scenice sau nu. Personalitatea lui polimorfa se manifesta cel mai bine in fictiune, dar chiar si contactul cu realitatea inconjuratoare este intotdeauna unul mediat prin filtrul lui artistic.“

Sanda Visan

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 3 mar. 2017
ISBN 978-606-758-755-5
Cod bară 9786067587555
Autor Sanda Visan
Editura Nemira
Colecția Yorick
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 296
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.2370
Data apariției: 3 mar. 2017
ISBN: 978-606-758-755-5
Cod bară: 9786067587555
Autor: Sanda Visan
Editura: Nemira
Colecția: Yorick
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 296
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.2370
Despre autor
Sanda Visan

Sanda Visan

Absolventa a Sectiei de critica a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ din Bucuresti, SANDA VISAN a obtinut in 1996, o diploma de master, in domeniul mass-media si comunicare, ca bursiera Fulbright, la Temple University, in Statele Unite ale Americii, iar in 2008, o diploma de doctor, in domeniul cinematografie si media, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“.

Este realizator la Televiziunea Romana, unde lucreaza de la absolvirea facultatii. A ocupat diverse functii de conducere in cadrul institutiei, dintre care cea mai productiva a fost aceea de director TVR 2, intre 1999 si 2002, perioada in care canalul 2 al televiziunii publice si-a castigat dreptul la un profil editorial propriu, care l-a impus pe piata media din Romania. Vreme de doi ani a predat ca profesor asociat la UNATC.

Dupa 1990, in colaborare cu Caritas Roma, a desfasurat proiecte europene, initiind campanii publice, pe problematici de relevanta sociala in Romania, precum SIDA, fumatul juvenil sau traficul de persoane. In perioada 2002–2004, Sanda Visan a fost director al Institutului Cultural Roman din New York.

In cei peste treizeci de ani de televiziune a realizat sute de programe culturale si de publicistica sociala. In acelasi timp a semnat numeroase contributii la reviste de specialitate, de teatru si film.

...
Citește mai multe despre Sanda Visan>>