Share on Google+

Shakespeare. Lumea-i un teatru (paperback)

Transport gratuit la comenzi de minimum 120 lei!
Plata în RATE numai cu carduri de credit Banca Transilvania
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
304 Pagini
Disponibil din: 3 octombrie 2013
10,00 lei
Wishlist
Paperback
epuizat
304 Pagini
Disponibil din: 3 octombrie 2013
 
E-mail
 

Despre carte

Coordonator: George Banu


Shakespeare a scris pe zidurile celebrului Teatru Globe deviza „Lumea-i un teatru“ si nu a incetat sa regaseasca teatrul pretutindeni, in gesturile amantilor sau in deciziile regilor, in strategiile servitorilor sau in meditatiile inteleptilor.


Antologia lui George Banu reuneste pentru prima oara metafore, comparatii, aforisme shakespeariene despre teatrul in viata, despre disimulare si rol, despre improvizatie si reprezentatie. Teatrul nu poate fi separat de om, iata ce descoperim gratie acestei scanteietoare antologii, o adevarata constelatie poetica. Dar antologia releva totodata si experienta lui Shakespeare ca mestesugar al teatrului care vorbeste despre practica repetitiilor si relatia cu publicul, despre seductia mercantila si inrudirea cu visul.
Shakespeare, filozof si artizan, cand se indoieste de teatru, cand il glorifica. La el nimic nu e definitiv – nici iubirea, nici dispretul.


Este o apreciere lucida asupra teatrului aflat la rascrucea dintre mizeria vietii si nobletea artei.


„Lumea-i un teatru“ – o calatorie in universul plin de contradictii al lui Shakespeare, avandu-l pe George Banu ca ghid pasionat.


O lectie de complexitate si de simplitate. O intalnire cu teatrul si cele o mie de chipuri ale sale


Cumpărate frecvent împreună

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 3 oct. 2013
Titlu original Shakespeare, le monde est une scene
Colecția Yorick
ISBN 9786065797055
Cod bară 9786065797055
Autor George Banu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 304
Număr volume 1
Editura Nemira
Greutate (kg) 0.2430
Data apariției: 3 oct. 2013
Titlu original: Shakespeare, le monde est une scene
Colecția: Yorick
ISBN: 9786065797055
Cod bară: 9786065797055
Autor: George Banu
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 304
Număr volume: 1
Editura: Nemira
Greutate (kg): 0.2430
Despre autor
George Banu

George Banu

George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzau) este profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Paris, si un eseist de reputatie mondiala. George Banu si-a dedicat opera critica regiei moderne si figurilor ei exemplare (Brook, Strehler, Grotowski etc). In 1974 se stabileste in Franta unde isi va continua cariera universitara inceputa in Romania. In 1981, publica volumul de referinta Costumul de teatru, precum si cartea Brecht ou le petit contre le grand, care va primi Premiul Criticii dramatice pentru cea mai buna carte de teatru a anului. George Banu va mai castiga acest premiu in 1984 si 1990 pentru Le théâtre, sorties de secours si Le Rouge et or. Intre anii 1990-2001 a fost directorul artistic al Academiei Experimentale a Teatrelor, iar intre anii 1994-2001 a fost presedintele Asociatiei Internationale a Criticilor. George Banu a primit de trei ori Premiul pentru cea mai buna carte de teatru in Franta; a obtinut premiul de excelenta UNITER si Premiul Prometeu 2007. Este presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru si Doctor Honoris Causa al mai multor universitati europene. Cartile sale au fost publicate de cele mai mari edituri pariziene si au fost traduse in numeroase limbi. De asemenea, a scris o trilogie despre legaturile dintre teatru si pictura: Le Rideau, L’Homme de dos si Nocturnes.Conduce revista Alternatives theatrales si colectia Le Temps du theatre la Editura Actes-Sud. La Editura Nemira a mai publicat volumul Arta teatrului (coautor Mihaela Tonitza-Iordache), Repetitiile si teatrul reinnoit , Spatele omului, Dincolo de rol sau actorul nesupus si este autorul textelor din albumul de fotografie Hamlet Machine de Mihaela Marin (2007).
...
Citește mai multe despre George Banu>>