Shining (hardcover)

Transport gratuit la coș de minimum 120 lei!
Plata în RATE numai cu carduri de credit Banca Transilvania
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

epuizat
Hardcover
504 Pagini
Disponibil din: 14 noiembrie 2012
70,22 lei
Wishlist
Hardcover
epuizat
504 Pagini
Disponibil din: 14 noiembrie 2012
 
E-mail
 

Despre carte

in hotelul Overlook, ca intr-un castel vrajit de o sumbra si sangeroasa magie, salasluieste o forta monstruoasa, care incepe sa straluceasca si isi face sinistra lucrare, in timp ce nebunia izbucneste cu o furie uriasa. Acolo se va implini destinul teribil al condamnatului Jack Torrance si se va petrece dezastrul unei familii, intr-o poveste celebra, pe care Stephen King o continua in romanul Doctor Sleep.


„Shining este in mod cert o capodopera si, probabil, unul dintre cele mai bune romane cu subiect supranatural din ultima suta de ani.“
Peter Straub

Cumpărate frecvent împreună

Informații despre produs
Informații despre produs
Important Indisponibil
Alerta stoc Acest produs este cu stoc limitat!
Data apariției 14 nov. 2012
Titlu original Shining
Colecția Suspans
ISBN 978-606-579-441-2
Cod bară 9786065794412
Autor Stephen King
Traducător Ruxandra Toma
Format Hardcover
Dimensiuni 165 x 240 mm
Nr. pagini 504
Număr volume 1
Editura Nemira
Important: Indisponibil
Alerta stoc: Acest produs este cu stoc limitat!
Data apariției: 14 nov. 2012
Titlu original: Shining
Colecția: Suspans
ISBN: 978-606-579-441-2
Cod bară: 9786065794412
Autor: Stephen King
Traducător: Ruxandra Toma
Format: Hardcover
Dimensiuni: 165 x 240 mm
Nr. pagini: 504
Număr volume: 1
Editura: Nemira
Despre autor
Stephen King

Stephen King

Stephen King s-a nascut in Portland, Maine, in 1947 si este cel de-al doilea fiu al lui Donald si Nellie Ruth Pillsbury King. Cand avea doi ani, tatal sau si-a abandonat familia, astfel ca micul Stephen King a avut o copilarie grea, marcata de repetate mutari dintr-un oras in altul. Stephen King  a indragit matineele anilor '50, unde se proiectau in special filme de groaza si SF.

In 1960, Stephen King l-a descoperit pe H.P. Lovecraft, care a avut o influenta decisiva asupra carierei sale. Acesta a fost momentul in care marele autor a inceput sa scrie povesti la o masina de scris careia ii lipsea tasta „N”, pe care o vom intalni mai tarziu in Misery.

Intre 1962 si 1966 a frecventat Liceul Lisbon Falls, iar intre 1966 si 1970 a urmat cursurile Universitatii Maine din Orono. In aceasta perioada a lucrat la biblioteca facultatii si a publicat primele sale povestiri in revista Maine Campus, unde a tinut si o rubrica permanenta.

In iunie 1970 a obtinut licenta in literatura, un certificat de profesor de liceu si o diploma pentru elocutiune si arta dramatica. In 1971 s-a casatorit cu Tabitha Jane Spruce, viitoarea scriitoare si poeta T. King, cu care a avut trei copii. O vreme a trait intr-o rulota si a lucrat intr-o spalatorie industriala, apoi a devenit profesor de engleza la Hampden Academy, Maine.

In aceea perioada, Stephen King a dus o viata grea, plina de lipsuri, care-l va duce la alcoolism. A inceput sa scrie Carrie, dar fiindca romanul nu avansa deloc, l-a aruncat la gunoi. Sotia sa insa, care nu se indoia de talentul lui, a recuperat manuscrisul si l-a convins sa-l duca la bun sfarsit.

In 1973 declicul s-a produs: concernul editorial Doubleday a acceptat spre publicare Carrie, iar New American Library a cumparat drepturile editiei de buzunar cu suma record de 400 000 de dolari. In 1975 familia sa si-a cumparat prima casa la Bridgton, Maine, iar Stephen King a publicat Salem's Lot.

Din acest moment Stephen King isi va consacra viata exclusiv creatiei literare si, intr-o mai mica masura, productiei cinematografice. Aproape toate romanele lui au fost ecranizate. De asemenea, Stephen King acorda permisiunea studentilor la regie sa adapteze povestirile sale pentru suma simbolica de un dolar.

Stephen King a doborat toate recordurile de vanzare si a primit numeroase premii, printre care si prestigioasa Medalie pentru Contributii Deosebite in Domeniul Literaturii Americane oferita de National Book Foundation. In 2006 venitul sau anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.

...
Citește mai multe despre Stephen King>>