Share on Google+
HARDCOVER

Teatrul oprimaților și alte poetici politice

Transport gratuit la comenzi de minimum 150 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Hardcover
312 Pagini
Disponibil din: 7 iunie 2017
10,00 leiCel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 10,00 lei.

Wishlist
Hardcover
epuizat
312 Pagini
Disponibil din: 7 iunie 2017

Despre carte

Rasfoieste!

Teatru social, teatru documentar, teatru comunitar, teatru de propaganda – forme care genereaza intrebari si cer raspunsuri. In cautarea unor forme care pot (re)face legatura dintre teatru si politica, Augusto Boal pledeaza pentru rolul activ al spectatorului, potential agent al schimbarii intr-o societate ce se poate schimba numai prin actiune. Publicat in premiera in limba romana, volumul sau Teatrul oprimatilor este acum, mai mult decat oricand, o invitatie la reflectie.

 

„Boal face un teatru sceptic, comic, investigativ si in definitiv optimist, implicand spectatorii si actorii in cautarea comunitatii si a integritatii. Teatrul oprimatilor este o carte pe care trebuie s-o folosim, nu doar s-o citim.“

Richard Schechner

 

„O carte care trebuie citita de oricine din lumea teatrului care are pretentia la implicare politica.“

John Arden

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 7 iun. 2017
Titlu original Teatro do Oprimido e Outras Poéticas Políticas
ISBN 978-606-758-974-0
Cod bară 9786067589740
Autor Augusto Boal
Traducător Georgiana Barbulescu
Editura Nemira
Colecția Yorick
Format Hardcover
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 312
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.3120
Data apariției: 7 iun. 2017
Titlu original: Teatro do Oprimido e Outras Poéticas Políticas
ISBN: 978-606-758-974-0
Cod bară: 9786067589740
Autor: Augusto Boal
Traducător: Georgiana Barbulescu
Editura: Nemira
Colecția: Yorick
Format: Hardcover
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 312
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.3120
Despre autor
Augusto Boal

Augusto Boal

Augusto Boal (1931–2009) s-a nascut la Rio de Janeiro, intr-o familie de origine portugheza. A studiat ingineria si chimia, dar interesul pentru teatru, existent inca din copilarie, l-a purtat pe alt drum incepand din anii ’50, cand a ajuns la New York. Dupa ce a urmat cursuri de dramaturgie si chimie la Columbia University, si-a pus in scena primele piese personale. Intors in Brazilia in 1955, si-a inceput cu adevarat opera teatrala. La Arena, in São Paolo, a creat o serie de exercitii de teatru pornind de la legatura stransa dintre societate, arta, traditie si atitudini personale si cercetand sistematic relatia arta-societate. Convins ca teatrul poate provoca revolutii socio-culturale, influentat de spiritul revolutionar al anilor ’60, a facut teatru militant in mai multe ipostaze – dramaturg, regizor, profesor. Teatrul Oprimatilor, conceptul care l-a impus la nivel international, este expus in volumul omonim publicat in 1974, dupa ce in 1971 a petrecut trei luni in arest, in Brazilia, iar apoi s-a exilat in Argentina, continuandu-si cercetarile. Teatrul oprimatilor, care discuta posibilitati de implicare a spectatorului pasiv astfel incat el sa-si gaseasca propriile cai spre schimbare, a fost tradus in numeroase tari, unde tehnicile sale au devenit din ce in ce mai raspandite. In 1978, a devenit profesor la Sorbona, unde a predat metoda sa radicala, a sustinut ateliere si a organizat festivaluri. In 1986, dupa ce junta militara a pierdut puterea, s-a intors la Rio de Janeiro, a infiintat un centru dedicat Teatrului Oprimatilor si a contribuit la dezvoltarea unor companii specializate in spectacole de comunitate, propunand si alte concepte noi, precum „teatru invizibil“ si „teatru legislativ“. A publicat mai multe volume, a primit titlul de doctor honoris causa de la mai multe universitati si a influentat decisiv teatrul timpului sau si arta viitorului, pe care si-a dorit-o bine ancorata in contextul ei si, mai mult, chiar un instrument de abordare si schimbare a contextului.

...
Citește mai multe despre Augusto Boal >>