Ted Chiang

Ted Chiang

Ted Chiang s-a nascut in 1967 la New York si a urmat cursurile de informatica ale Universitatii Brown. S-a impus inca de la debut ca unul dintre cei mai interesanti autori de science fiction din lume, atat prin talentul literar, cat si prin ideile si temele abordate. A publicat doar 11 povestiri pana in prezent, cu care a castigat numeroase premii.

 In 1990, Premiul Nebula pentru povestirea Turnul din Babilon (Tower of Babylon), Premiul Campbell in 1992 pentru cel mai bun tanar scriitor, Premiul Nebula si Theodore Sturgeon Memorial pentru Povestea vietii tale (Story of your life) in 1998, Premiul Sidewise pentru Saptezeci si doua de litere (Seventy-Two Letters) in anul 2000, iar in 2002 a castigat Premiul Hugo si Premiul Locus pentru Iadul e acolo unde nu exista Dumnezeu (Hell is the absence of God), inca o data Premiul Nebula si Premiul Hugo, in 2007, pentru Negutatorul si poarta Alchimistului (The Merchant and the Alchemist's Gate).

Ted Chiang are un singur volum publicat: Povestea vietii tale, care cuprinde opt dintre povestirile sale. Povestea care da titlul volumului a fost ecranizata in 2016 de Denis Villeneuve cu numele Arrival.

Publicata in colectia Nautilus, Povestea vietii tale a fost cea mai bine vanduta carte la Bookfest 2017.

Cărți scrise de Ted Chiang

3 Articol(e)

pe pagină

3 Articol(e)

pe pagină