Termene și condiții

Vizitarea site-ul www.nemira.ro, folosirea lui sau comandarea produselor afisate pe site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare de mai jos.

Despre noi

Site-ul www.nemira.ro este administrat de societatea Nemira Publishing House S.R.L., numita in continuare NEMIRA, cu sediul în Str. Iani Buzoiani, nr. 14, sector 1, Bucuresti, România, înregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu numarul J40/528/2009, CUI RO24966411. SC NEMIRA PUBLISHING HOUSE SRL este inscrisa ca operator in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal cu nr. 9415.

Site-ul www.nemira.ro, nu îsi asuma nicio garantie, obligatie sau raspundere fata de utilizatorii finali sau fata de terti, cu exceptia obligatiilor prevazute de legislatia în vigoare. NEMIRA pastreaza în totalitate si în mod unilateral dreptul de a adauga, sterge, modifica, folosi toate materialele, datele si informatiile continute la orice moment de site-ul www.nemira.ro, inclusiv cele adaugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor, cu respectarea prevederilor legale în vigoare si a legislatiei nationale si europene cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Prin accesarea site-ului, utilizatorii se angajeaza sa nu cauzeze daune catre NEMIRA sau catre oricare persoana fizica sau juridica. La crearea sau actualizarea unui cont de utilizator înregistrat, utlizatorul final se angajeaza sa introduca si sa mentina datele sale de identificare complete si corecte. Utilizator este orice persoana care acceseaza orice pagina sau resursa din cadrul site-ului www.nemira.ro , indiferent daca este sau nu înregistrat ca utilizator pe site.

Acesti Termeni si Conditii de folosire se aplica pe termen nelimitat de la prima accesare a site-ului www.nemira.ro. Ei pot fi modificati de NEMIRA în orice moment, fiind recomandat ca toti utilizatorii sa verifice la fiecare accesare versiunea curenta.

Copyright

Continutul site-ului www.nemira.ro - imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software - este integral proprietatea Nemira Publishing House SRL si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Nemira Publishing House a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Detaliile produselor, proiectelor, evenimentelor si serviciilor NEMIRA prezentate în cadrul site-ului sunt oferite cu titlu informativ si pot suferi modificari neanuntate. 
De asemenea, imaginile, clipurile video si celelalte resurse media sunt prezentate întotdeauna cu titlu de exemplu.


Protectia Datelor personale
 

NEMIRA asigura protectia datelor dumneavoastra personale colectate pe site-ul www.nemira.ro si se angajeaza sa le foloseasca exclusiv în beneficiul clientilor si in scopul declarat al acestui site, ca librarie online si blog. NEMIRA a implementat masurile de protectie necesare conform Regulamentului european privind protectia datelor personale. 

Datele cu caracter personal colectate sunt folosite în urmatoarele scopuri de catre NEMIRA:

  • Pentru a ne asigura ca site-ul NEMIRA functioneaza corect
  • În scopuri de marketing pentru a va propune servicii, produse si oferte care sa fie interesante pentru dumneavoastra
  • Pentru a putea livra comenzile dumneavoastra
  • Pentru a crea conturile de client pe site

Informatiile din formularul de înregistrare pe site, formularul de înregistrare la newsletter, cât si informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletinele informative periodice, recomandari personalizate etc.

Nemira nu va face publice, nu va transmite mai departe si nu va vinde informatii referitoare la datele cu caracter personal ale clientilor sai.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Nemira Publishing House are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de clienti, un membru al familiei acestora ori o alta persoana.

Refuzul furnizarii datelor din formularul de comanda determina imposibilitatea onorarii comenzilor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si nu sunt comunicate nici unui alt destinatar. Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si de dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale si sa solicite pe cale oficiala stergerea datelor. Datele nu vor fi transferate in alte state.

www.nemira.ro nu retine si nu stocheaza datele de card ale clientilor

Pentru mai multe informatii privind protectia datelor, puteti consulta pagina noastra dedicata protectiei datelor cu caracter personal si confidentialitatii aici.

NEMIRA nu colecteaza date cu caracter personal fara acordul prealabil al utilizatorilor. Orice utilizator are dreptul de a cere sa aiba acces la toate datele colectate de NEMIRA, dreptul de a corecta datele colectate, sau de a “se face uitat”, adica de a cere ca NEMIRA sa stearga toate datele stocate.

Pentru a înregistra o cerere sau sesizare privind protectia datelor, colectarea lor, stocarea si utilizarea, puteti contacta Responsabilul Nemira pentru protectia datelor cu caracter personal prin trimiterea unui email la adresa protectiadatelor@nemira.ro.


Limitele accesului la site

Garantam utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site, in scopurile declarate: librarie online si blog. Nici utilizatorii inregistrati si nici alte persoane, care nu se afla in relatii contractuale cu noi, nu au dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a-l reproduce partial sau integral, de a-l copia sau de a-l exploata in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor NEMIRA. Vizitatorii pot accesa site-ul fara a-si lasa datele personale.

Pentru o mai buna functionare a site-ului, site-ul www.nemira.ro foloseste cookies. Pentru a afla mai multe despre politica noastra de cookies, puteti accesa pagina noastra dedicata aici. Accesul utilizatorilor pe site este conditionat de respectarea acestor termeni si conditii.

 

Limitele responsabilitatii

Utilizarea pe www.nemira.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Nemira Publishing House nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea informatiilor sau a produselor achizitionate prin intermediul librariei noastre online. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc.

Informatiile incluse pe www.nemira.ro va sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care noi le consideram de incredere. in cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, va rugam sa ne aduceti  la cunostinta la adresa cpp@nemira.ro pentru a putea lua masurile legale necesare. 

Parerile exprimate in cuprinsul materialelor care apar in sectiunile blogului si recenziile de pe www.nemirabooks.ro sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitatea solidara a www.nemira.ro. 

Informatiile pot fi reproduse exclusiv pentru uz personal. Pentru informatiile sau datele considerate de interes general, care ar putea aparea in presa, Nemira Publishing House trebuie sa isi exprime acordul scris pentru publicare.

Reclamatii privind produsele

Orice reclamatie privind produsele livrate la clienti va fi adusa la cunostinta editurii Nemira in maximum 24 de ore de la primirea acestora, prin e-mail la cpp@nemira.ro sau telefonic. Nemira Publishing House urmeaza sa o solutioneze in maxim 3 zile de la primire. In cazul in care produsele nu se pot livra (stoc epuizat) sau integritatea produselor este afectata pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea sumelor incasate deja de Nemira Publishing House, dar nu si despagubiri suplimentare. Valoarea maxima a obligatiilor companiei noastre fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare a unui colet/produs este valoarea sumei incasate de la client pentru respectiva comanda.

Validarea Comenzii si livrarea

Validarea comenzilor si livrarea acestora se va face doar daca:

  • Datele Cumparatorului sunt complete si corecte
  • Produsele din comanda Cumparatorului sunt disponibile efectiv sau cand exista optiunea expresa de precomanda se vor livra la data estimata in pagina de prezentare a produsului;
  • Nu exista erori in sistem care ar putea genera preturi gresite, ca de exemplu: valoare a pretului de vanzare 0 (zero) lei, actualizare eronata a cosului de cumparaturi (calculul total al comenzii la crestearea numarului de bucati fara actualizarea totalului de bucati x pret unitar / bucata) etc

Pretul final si livrarea pe teritoriul Romaniei

Pretul final platit de client este format din pretul produsului la care se adauga costul transportului.

Pentru livrarea prin curier la domiciliu costul este de 15.99 lei.

Pentru livrarea prin curier in lockere costul este de 12.99 lei.

Compania noastra nu percepe clientului la cumpararea produsului nicio taxa suplimentara fata de pretul astfel calculat.

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face prin curier, numai pe teritoriul Romaniei. Va rugam sa luati in considerare ca exista un interval de 72 ore intre inregistrarea comenzii si preluarea acesteia de catre curier. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata clientului.

Livrarea se va face in limita stocului disponibil. Datele de livrare pentru cartile in curs de aparitie sunt cu caracter informativ si pot fi modificate.

 

Pretul final si livrarea pentru alte tari

“Pentru comenzile care se livreaza in afara teritoriului Romaniei, tariful de livrare (costul transportului) este diferit, în funcție de greutatea coletului si de țara în care se va face livrarea, iar pretul final platit de client este format din pretul produsului la care se adauga tariful de livrare (costul transportului). La cumpararea produsului, Compania noastra nu percepe clientului pentru care livrarea se face in afara teritoriului Romaniei, nicio taxa suplimentara fata de pretul astfel calculat.”

 

Retur

Potrivit art. 7 din Ordonanta Guvernului nr.34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice compania ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cele de livrare.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse) si in pachetul orginal in care au fost livrate. Atentie! Comerciantul, in cazul in care nu poate executa contractul din cauza indisponibilitatii produsului sau serviciului, trebuie sa informeze consumatorul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a varsat ca plata trebuie rambursate de comerciant in termen de maximum 30 de zile. Clientul se obliga ca in momentul returnarii sa trimita un e-mail pe adresa cpp@nemira.ro care sa contina:

- data expedierii coletului;
- numarul comenzii;
- suma de returnat;
- modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau pentru mandatul postal);

De asemenea, retururile se fac intotdeauna cu confirmare de primire exclusiv pe adresa: SC NEMIRA PUBLISHING HOUSE SRL, Str. Turistilor nr. 27, Parcul Logistic MDO, Chiajna, Judet Ilfov si trebuie sa contina o copie a facturii.

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

Va rugam sa nu faceti returul prin Posta Romana, aceasta nu livreaza la adresa depozitului nostru. Multumim pentru intelegere.

Orice conflict aparut intre SC Nemira Publishing House SRL si clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale românesti in domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor românesti.

Produsele digitale se transmit doar in format electronic (pe adresa de e-mail specificata in comanda), deci nu exista ca produse fizice care sa fie livrate clientului. Plata pentru cartile digitale se face exclusiv online (prin card), plata ramburs nefiind posibila.

Produsele digitale (ebooks) fac exceptie de la conditiile obisnuite de retur intrucat sunt considerate servicii de catre legislatia in vigoare.

Este obligatia si responsabilitatea clientului sa verifice informatiile de compatibilitate si instructiunile public disponibile pe site si sa se asigure ca produsele digitale pe care intentioneaza sa le cumpere sunt compatibile cu dispozitivele pe care intentioneaza sa le utilizeze, inainte de a realiza achizitia.

In masura in care clientul a primit un link de download valid, in conformitate cu comanda plasata pe site, se va considera ca serviciul pe care SC Nemira Publishing House SRL s-a obligat sa il presteze a fost indeplinit si acceptat de client. Linkurile de download oferite clientului nu pot fi retrase odata ce au fost trimise , iar, in masura in care sunt functionale in conditiile si pentru dispozitivele specificate pe site, se va considera ca SC Nemira Publishing House SRL si-a indeplinit toate obligatiile fata de client. In aceste situatii nu este posibila returnarea contravalorii acestor servicii.

In situatia in care clientul achizitioneaza un produs digital care nu este compatibil cu dispozitivul sau si aceasta incompatibilitate este specificata in mod public pe site, nu va fi posibila returnarea contravalorii produselor atat timp cat clientului i s-a livrat un link de download valid care functioneaza in conditiile specificate pe site.

 

Interactivitate

Promotiile sunt aplicate comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si, in limita stocului disponibil. Nemira Publishing House nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

 

Comunicarea pe www.nemira.ro

Persoanele inregistrate pe www.nemira.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau alte informatii, cata vreme limbajul acestora este civilizat iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, rasist, provocator, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu www.nemira.ro, nu sunt email-uri in masa sau orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate in conformitate cu legislatia penala in vigoare. Nemira Publishing House nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comentarii sau comunicari. in cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente, se considera ca utilizatorul acorda www.nemira.ro dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei terte entitati fizice sau juridice. Nemira Publishing House isi rezerva dreptul de a retrage de pe www.nemira.ro orice comentarii sau comunicari considerate ca neadecvate si neconforme cu conditiile de mai sus, fara o avertizare prealabila adresata utilizatorului.

 

Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta neconditionat termenii si conditiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu a unui contract valabil incheiat.