Share on Google+
-50%

Totul este scriitură

Transport gratuit la comenzi de minimum 150 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
88 Pagini
Disponibil din: 6 aprilie 2018

Pret Vechi: 29,99 lei

15,00 lei
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 29,99 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
88 Pagini
Disponibil din: 6 aprilie 2018

Despre carte

Imbogatit cu discutii inedite, dialogul dintre cunoscutul creator de teatru si Sylvain Diaz, avand la baza o convorbire cu public, exploreaza in cincisprezece tablouri demersul unui artist si ofera spre lectura un veritabil lexic al „poeto-eticii“ lui Wajdi Mouawad. Cufundarea uneori vertiginoasa pana in miezul operei confera discutiilor din Totul este scriitura valoarea unei marturii exceptionale.

„Epoca noastra este una dintre cele mai traditionaliste, dintre cele mai moralizatoare cunoscute vreodata, traditionalista cu traditii pe care nimeni nu le-ar putea numi si moralizatoare cu o morala pe care nimeni n-ar putea-o descrie. Totusi, niciodata o epoca n-a avut o dorinta mai vie si imediata de libertate si de egalitate. Avand in vedere paradoxul, trebuie sa urmam calea bunatatii, a generozitatii, si tocmai in aceasta rezistenta se gaseste expresia unei insatisfactii imense pe care trebuie sa ne-o manifestam fara incetare, pentru sine si pentru ceilalti, atat prieteni, cat si dusmani.“
Wajdi Mouawad

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 6 apr. 2018
Titlu original Tout est écriture
ISBN 978-606-43-0280-9
Cod bară 9786064302809
Autor Wajdi Mouawad
Traducător Mihaela Stan
Editura Nemira
Colecția Yorick
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 88
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.0700
Data apariției: 6 apr. 2018
Titlu original: Tout est écriture
ISBN: 978-606-43-0280-9
Cod bară: 9786064302809
Autor: Wajdi Mouawad
Traducător: Mihaela Stan
Editura: Nemira
Colecția: Yorick
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 88
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.0700
Despre autor
Wajdi Mouawad

Wajdi Mouawad

CREDIT FOTO: Simon Gosselin

Wajdi Mouawad, dramaturg si regizor, unul dintre creatorii de prim-plan din zilele noastre, este directorul Teatrului National La Colline. A scris mai multe piese de succes, printre care seria „Le sang des promesses“ (Littoral, Incendies, Forêts, Ciels), si a publicat romanul Anima. S-a nascut in Liban. Familia sa a parasit tara din cauza razboiului civil si s-a stabilit mai intai in Franta, apoi in Canada, unde Mouawad a studiat actoria la Scoala Nationala de Teatru din Montréal. „Ca regizor, dramaturg si actor, spectacolele lui Mouawad puse in scena in Franta si Quebec, in ultimii cincisprezece ani, sunt printre cele mai puternic angajate opere ale teatrului de limba franceza contemporan, iar pozitia feroce a artistului ca intelectual in spatiul public serveste drept apel in apararea practicilor artistice din aceste tari“, se spune in TheatreForum. Artistul este recunoscut si pentru ca a refuzat cel mai prestigios premiu pentru teatru din Franta, premiul Molière, in semn de protest fata de lipsa de interes a regizorilor de teatru francezi pentru dramaturgia contemporana. Filmul Incendii, regizat de Denis Villeneuve, dupa cea mai cunoscuta piesa a lui Mouawad, a fost nominalizat la Premiile Oscar in 2011 la categoria „Cel mai bun film strain“.

Sylvain Diaz, specialist in studii teatrale este conductatorul Sectiei Service de l’Action Culturelle de la Universitatea din Strasbourg.

...
Citește mai multe despre Wajdi Mouawad>>