Share on Google+
RĂSFOIEȘTE!

Un cal într-o mare de lebede (ed. a II-a)

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
184 Pagini
Disponibil din: 7 noiembrie 2022
39,99 lei
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 35,99 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
184 Pagini
Disponibil din: 7 noiembrie 2022

Despre carte

Povestea fascinantei Japonii prin ochii unei tinere femei.

Roman distins cu premiile pentru debut „Sofia Nădejde“ (2018) și „Observator Cultural“ (2019)


Rosalyn are 24 de ani și este studentă la Londra. Cu un corp invadat de o boală ciudată, cu o poveste amoroasă complicată și o familie disfuncțională, la capătul puterilor, ea decide să plece cu o bursă de un an la Tokio, pentru a studia limba japoneză. Întâlnirea șocantă cu o cultură impresionantă va funcționa ca o oglindă necruțătoare, care o va ajuta să se desprindă de trecut și să se vindece.

„Dacă nu alegi să închizi ochii din primul moment, întâlnirea cu Celălalt este totdeauna o scurtătură spre Sine. Când cel care întâlnește este antropolog, tot acest parcurs spre Sine are toate șansele să fie unul mai laborios și elaborat, antrenând cu el culturi și istorii. Când antropologul este dublat de un scriitor, parcursul are în plus toate șansele de a fi unul autentic. Iar această «autenticitate» devine aproape palpabilă când cel care narează nu mai este au(c)torul, ci corpul său, când întâlnirea cu Celălalt este în‑corporată și simți, chiar dacă nu-ți vine să crezi, că nu ai un corp, ci ești un corp – un egocorp, cum l-a botezat Robert Redeker. Raluca Nagy, care și-a început parcursul de antropoloagă narându-și experiențele întâlnirii cu Marocul, întrunește toate aceste calități. În ego‑ficțiunea sa despre Japonia nu se întâmplă practic nimic: nu există intrigă, în sensul occidental, după cum ne avertizează autoarea încă de la început. Dar se petrece o întâlnire radicală a europeanului cu un Celălalt extrem, care îl face să simtă organic – la modul propriu – distanța culturală și provocarea umană. Un cal într-o mare de lebede este pur și simplu narațiunea polisenzorială și în același timp auto‑reflexivă, etnografică și personală, perplexă și totodată firească până la limita intimității, a acestei experiențe.“
Vintilă Mihăilescu

„Nu vei mai vedea vreodată Japonia cu aceeași ochi după lectura acestei cărți. Universul pe care îl conturează autoarea, autentic până în fibrele sale, e fascinant. Raluca Nagy te ademenește într-o poveste unică, irepetabilă, personală, percutantă, despre cum întâlnirea cu un Celălalt extrem îți poate schimba complet optica și viața. Nu vei mai citi niciodată un volum similar.“
Eli Bădică
coordonatoarea colecției n’autor

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 7 nov. 2022
ISBN 978-606-43-1428-4
Cod bară 9786064314284
Autor Raluca Nagy
Editura Nemira
Imprint n'autor
Colecția n'autor ficțiune
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 184
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.1470
Data apariției: 7 nov. 2022
ISBN: 978-606-43-1428-4
Cod bară: 9786064314284
Autor: Raluca Nagy
Editura: Nemira
Imprint: n'autor
Colecția: n'autor ficțiune
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 184
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.1470
Despre autor
Raluca Nagy

Raluca Nagy

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România. A contribuit cu proze scurte la volumele colective Scrisori din Cipangu. Povestiri japoneze de autori români (Editura Trei, 2016), Nume de cod: Flash fiction. Antologie Literomania de proză scurtă (coord. Adina Dinițoiu, Raul Popescu, Editura Paralela 45, 2019), Izolare (coord. Alexandra Rusu, Editura Nemira, 2020), Perturbări în desfășurare. O antologie a prezentului (coord. V. Leac, Editura frACTalia, 2021) și Retroversiuni. Antologie de proză scrisă de femei (coord. Cristina Ispas, Editura Paralela 45, 2023). În 2022, a fost câștigătoarea Burselor și rezidențelor Cărturești, ediția a doua, pentru secțiunea Eseu. Din ianuarie 2023, face parte din echipa Laconic, o platformă de flash fiction.

Un cal într-o mare de lebede (Editura Nemira, 2018), primul său roman, a obţinut premiile pentru debut „Sofia Nădejde“ şi „Observator cultural“ și a fost nominalizat la Festival du Premier Roman de Chambéry, Franța.

Cea de-a doua carte, Teo de la 16 la 18 (Editura Nemira, 2021), a fost nominalizată la Premiile „Sofia Nădejde“ (2021), la Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași“ (2022), la Premiile „Observator cultural“ (2022) și Premiul Leibniz pentru Proză (2022). De asemenea, a fost finalista din partea României la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2022.

...
Citește mai multe despre Raluca Nagy>>