Share on Google+

Viața mea

Transport gratuit la comenzi de minimum 90 lei! (numai pentru livrările din România).
Plata în RATE numai cu carduri de credit Banca Transilvania
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Poți câștiga 2 puncte de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Hardcover
712 Pagini
Disponibil din: 2 iunie 2016
69,99 lei
Wishlist
Hardcover
epuizat
712 Pagini
Disponibil din: 2 iunie 2016
 
E-mail
 

Despre carte

In Viata mea, acum tradusa integral in Romania, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci si cu multe umbre: de la copilaria petrecuta intr-o saracie lucie la pretul celebritatii.

 

Document inestimabil al unui destin personal si al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodata cartea unei epoci stralucit evocate.

 

„Asa era Londra copilariei mele, Londra toanelor si a diminetilor mele: imi amintesc Lambeth in zilele de primavara; imi amintesc lucruri si incidente marunte; imi amintesc o calatorie impreuna cu mama, sus, in vehiculul tras de cai, incercand sa atingem tufele de liliac pe langa care treceam; imi amintesc nenumaratele bilete de transport colorate, portocalii, albastre, roz si verzi, care se imprastiau pe trotuar cand tramvaiele se opreau; imi amintesc de floraresele rubiconde de la coltul podului Westminster, facand vesele boutonnières, cu degetele lor indemanatice manevrand brocartul si feriga tremuratoare. Imi amintesc de mirosul umed de la trandafirii proaspat stropiti (...) Din astfel de lucruri marunte cred ca s-a nascut sufletul meu.“

Charles Chaplin

Cumpărate frecvent împreună

Informații despre produs
Informații despre produs
Alerta stoc Acest produs este cu stoc limitat!
Data apariției 2 iun. 2016
Titlu original My Autobiography
ISBN 978-606-758-611-4
Cod bară 9786067586114
Autor Charles Chaplin
Traducător Monica Andronescu
Editura Nemira
Colecția Yorick
Format Hardcover
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 712
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.7120
Alerta stoc: Acest produs este cu stoc limitat!
Data apariției: 2 iun. 2016
Titlu original: My Autobiography
ISBN: 978-606-758-611-4
Cod bară: 9786067586114
Autor: Charles Chaplin
Traducător: Monica Andronescu
Editura: Nemira
Colecția: Yorick
Format: Hardcover
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 712
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.7120
Despre autor
Charles Chaplin

Charles Chaplin

Charles Chaplin s-a nascut la Londra, pe 16 aprilie 1889. Amandoi actori de cabaret, parintii lui s-au despartit cand el avea trei ani. Tatal lui era alcoolic si avea sa moara la varsta de 37 de ani, iar mama avea sa sufere toata viata de o afectiune nervoasa severa. Charles si Sydney, fratele lui mai mare, au avut o copilarie grea, petrecand perioade intregi in aziluri pentru saraci. La zece ani, Charles s-a alaturat unei trupe de foarte tineri dansatori, iar ceva mai tarziu, a ajuns sa joace in spectacole de teatru, plecand in turnee si devenind repede vedeta a trupei de musical conduse de Fred Karno. In 1913, in timpul unui turneu in SUA, a fost recrutat de casa de productie Keystone si deja a doua comedie a sa, in care aparea Vagabondul, i-a adus consacrarea. A inceput sa joace in filme regizate de el insusi. Din 1916, s-a ocupat cu productia filmelor, pentru care a compus adesea si muzica. In 1919, impreuna cu Mary Pickford, Douglas Fairbanks si D.W. Griffith, a infiintat United Artists, prin care a distribuit cateva dintre capodoperele sale: Parizianca, Goana dupa aur, Luminile orasului, Vremuri moderne, Dictatorul, Luminile rampei. La sfarsitul anilor ’40 a fost una dintre tintele vanatoarei de vrajitoare practicate de regimul McCarthy in SUA, iar in 1952, cand a plecat la Londra pentru premiera filmului Luminile rampei, i s-a interzis intoarcerea in SUA din cauza asa-ziselor convingeri comuniste. S-a stabilit la Corsier-sur-Vevey, in Elvetia, si a renuntat la cetatenia americana, devenind cetatean elvetian. S-a intors pentru scurt timp in SUA, in aprilie 1972, impreuna cu sotia sa Oona, pentru a primi un premiu Oscar si pentru a discuta despre cum vor fi redistribuite filmele sale, iar la acel moment a fost primit cu caldura. A fost una dintre personalitatile cele mai creative si mai influente din epoca filmului mut. Cariera sa a durat peste 75 de ani, din etapa victoriana si musical, ca interpret-copil, pana aproape de moarte, care a survenit la 88 de ani, pe 25 decembrue 1977. In 1999, American Film Institute l-a clasat intre cele mai mari 10 legende ale marelui ecran din toate timpurile.

...
Citește mai multe despre Charles Chaplin >>