Share on Google+
Bulina

Viața mea

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Ridicare personală din easybox în
maximum 2 zile lucrătoare cu doar 12,99 lei.

Estimare livrare prin curier rapid
17.06.2024 - 20.06.2024

Poți câștiga 2 puncte de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
Stoc limitat
Paperback
712 Pagini
Disponibil din: 17 septembrie 2021
69,99 lei  -  preț de listă Pentru o mai bună informare a ta, prețul de listă este un reper reprezentând prețul întreg de listă, fără nicio reducere, aplicabil la data curentă pe website-ul www.nemira.ro. 41,99 lei  - preț cu  NEM40
Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 55,99 lei.

Wishlist
Paperback
Stoc limitat
712 Pagini
Disponibil din: 17 septembrie 2021Încearcă gratuit în primele 7 de zile.

audiotirbe.ro audiotirbe.roDespre carte

„Cea mai bună autobiografie scrisă vreodată de un actor. O carte uluitoare!“
Chicago Tribune


Charlie Chaplin este unul dintre starurile care au redefinit comedia și, odată cu ea, cinemaul, iar aceasta este povestea vieții lui. O poveste cu o latură strălucitoare, despre cum a ajuns „micul vagabond“ un actor adorat în întreaga lume, dar și cu o latură întunecată – familia săracă din care provenea, copilăria plină de lipsuri, părinții a căror prezență în viața lui a stat sub semnul alcoolismului și al nebuniei.

Cu multă sinceritate și umor, Chaplin trece în revistă anii copilăriei în suburbiile londoneze, cariera sa în industria filmului, întâlnirea cu celebritatea, căsniciile ratate, persecuțiile din timpul epocii McCarthy. Viața mea este cartea care a dat tonul memoriilor scrise de celebrități, iar în ea regăsim întregul farmec și inteligența vie a „singurului geniu autentic din industria filmului“, după cum l-a numit George Bernard Shaw.

„Avem aici extrem de multe dezvăluiri despre un om curios, un om dificil, dar cu o imaginație de o bogăție absolută.“
The New York Times

 

„E o întâmplare de care-mi aduc aminte din acea perioadă. La capătul străzii noastre era un abator, iar oile treceau prin fața casei în drum spre măcelărie. Îmi amintesc cum una a scăpat și a luat-o la fugă pe stradă, spre amuzamentul spectatorilor. Unii s-au repezit s-o prindă, iar alții s-au împiedicat în ultimul hal. Eu am chicotit încântat de cum sărea și aluneca, de toată panica ei, mi s-a părut teribil de comic. Dar când au reușit s-o prindă și au dus-o înapoi la abator, toată realitatea acelei tragedii a venit peste mine și am fugit înăuntru plângând și țipând la mama: «O s-o omoare! O s-o omoare!» Și mă întreb dacă nu cumva acel episod n-a fost premisa viitoarelor mele filme – combinația de tragic și comic.“

Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 17 sept. 2021
Titlu original My Autobiography
ISBN 978-606-43-1049-1
Cod bară 9786064310491
Autor Charles Chaplin
Traducător Monica Andronescu
Editura Nemira
Colecția Yorick
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 712
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.5630
Data apariției: 17 sept. 2021
Titlu original: My Autobiography
ISBN: 978-606-43-1049-1
Cod bară: 9786064310491
Autor: Charles Chaplin
Traducător: Monica Andronescu
Editura: Nemira
Colecția: Yorick
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 712
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.5630
Despre autor
Charles Chaplin

Charles Chaplin

Charles Chaplin s-a nascut la Londra, pe 16 aprilie 1889. Amandoi actori de cabaret, parintii lui s-au despartit cand el avea trei ani. Tatal lui era alcoolic si avea sa moara la varsta de 37 de ani, iar mama avea sa sufere toata viata de o afectiune nervoasa severa. Charles si Sydney, fratele lui mai mare, au avut o copilarie grea, petrecand perioade intregi in aziluri pentru saraci. La zece ani, Charles s-a alaturat unei trupe de foarte tineri dansatori, iar ceva mai tarziu, a ajuns sa joace in spectacole de teatru, plecand in turnee si devenind repede vedeta a trupei de musical conduse de Fred Karno. In 1913, in timpul unui turneu in SUA, a fost recrutat de casa de productie Keystone si deja a doua comedie a sa, in care aparea Vagabondul, i-a adus consacrarea. A inceput sa joace in filme regizate de el insusi. Din 1916, s-a ocupat cu productia filmelor, pentru care a compus adesea si muzica. In 1919, impreuna cu Mary Pickford, Douglas Fairbanks si D.W. Griffith, a infiintat United Artists, prin care a distribuit cateva dintre capodoperele sale: Parizianca, Goana dupa aur, Luminile orasului, Vremuri moderne, Dictatorul, Luminile rampei. La sfarsitul anilor ’40 a fost una dintre tintele vanatoarei de vrajitoare practicate de regimul McCarthy in SUA, iar in 1952, cand a plecat la Londra pentru premiera filmului Luminile rampei, i s-a interzis intoarcerea in SUA din cauza asa-ziselor convingeri comuniste. S-a stabilit la Corsier-sur-Vevey, in Elvetia, si a renuntat la cetatenia americana, devenind cetatean elvetian. S-a intors pentru scurt timp in SUA, in aprilie 1972, impreuna cu sotia sa Oona, pentru a primi un premiu Oscar si pentru a discuta despre cum vor fi redistribuite filmele sale, iar la acel moment a fost primit cu caldura. A fost una dintre personalitatile cele mai creative si mai influente din epoca filmului mut. Cariera sa a durat peste 75 de ani, din etapa victoriana si musical, ca interpret-copil, pana aproape de moarte, care a survenit la 88 de ani, pe 25 decembrue 1977. In 1999, American Film Institute l-a clasat intre cele mai mari 10 legende ale marelui ecran din toate timpurile.

...
Citește mai multe despre Charles Chaplin >>