Share on Google+

Visele și moartea

Transport gratuit la comenzi de minimum 150 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
224 Pagini
Disponibil din: 28 aprilie 2015
10,00 leiCel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 10,00 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
224 Pagini
Disponibil din: 28 aprilie 2015

Despre carte

Una dintre cele mai importante carti semnate de Marie-Louise von Franz, discipol devotat al lui Jung, Visele si moartea. Ce ne spun visele muribunzilor exploreaza universul oniric al omului si legaturile profunde ale visului cu lumile vizibile si invizibile. Visul este o calauza si asupra lui se apleaca atent cercetatoarea, recurgand si la instrumentele alchimiei si antropologiei.

 

„Am descoperit – si asta confirma ceea ce Jung a spus de multe ori sau a marturisit in anumite scrisori catre apropiati, chiar daca nu a facut multe referiri in textele din opera – ca inconstientul crede intr-o viata viitoare si ca visele fac referiri clare la continuarea vietii”.

Marie-Louise von Franz

 

„Aceasta impresionanta cercetare despre visele care prevestesc moartea si continuarea individuarii dupa marea trecere este un instrument excelent pentru fiecare cititor, indiferent de convingerile religioase, de profesie si chiar de varsta, pentru ca ofera instrumente capabile sa contribuie la gestionarea Marii Transformari prin care ne este dat sa trecem cu totii si poate ca am trecut deja de foarte multe ori.”

Lavinia Barlogeanu

 

„Acest studiu extrem de interesant foloseste miturile, parapsihologia si traditia occidentala despre alchimie in incercarea de a stabili o relatie psihica intre vise, instincte si iminenta mortii. Autoarea propune teoria ca simbolismul universal sau inconstientul colectiv si structurile psihologice  care apar in visele celor care sunt pe patul de moarte reprezinta «vocea naturii din noi», care ne pregateste mintea constienta pentru moarte. Ea sugereaza ca exista o continuare a vietii psihice si dupa moarte. Prin discutarea unor structuri simbolice, cartea contribuie semnificativ la domeniile psihologiei jungiene si ale mitologiei. Capitolul final va fi in mod special apreciat de cei interesati de stiinta New Age.“    

Publishers Weekly

 

„In Visele si moartea, Marie-Louise von Franz continua sa exploreze ideea trupului subtil, de data aceasta in relatie cu procesul de transformare din preajma mortii. Prezentând vise ale oamenilor aflati pe patul de moarte si amplificarea acestora cu motive religioase, ea deomonstreaza ca avem datoria sa dam nastere corpului subtil sau corpului suprem/glorios pentru viata de dupa moarte."

Remo F. Roth Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 28 apr. 2015
Titlu original Traum und Tod
ISBN 978-606-758-185-0
Cod bară 9786067581850
Autor Marie-Louise von Franz
Traducător Anca Bodogae
Editura Nemira
Colecția Philemon
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 224
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.1790
Data apariției: 28 apr. 2015
Titlu original: Traum und Tod
ISBN: 978-606-758-185-0
Cod bară: 9786067581850
Autor: Marie-Louise von Franz
Traducător: Anca Bodogae
Editura: Nemira
Colecția: Philemon
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 224
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.1790
Despre autor
Marie-Louise von Franz

Marie-Louise von Franz

Marie-Louise von Franz (1915-1998) se numara printre cei mai importanti psihanalisti jungieni. In 1919, s-a mutat din Germania in Elvetia, impreuna cu familia. A locuit la Zürich, unde avea sa-l cunoasca, in anul 1933, pe Carl Gustav Jung, cu care avea sa lucreze pana la moartea acestuia, survenita in anul 1961. A studiat initial filologia clasica la Universitatea din Zürich, dedicandu-se apoi psihanalizei.

De-a lungul anilor, a publicat peste 20 de volume de psihologie analitica, fiind preocupata in primul rand de universul basmelor si de vis (a interpretat, dupa cum a sustinut ea insasi, peste 65 000 de vise), tema pe care a cercetat-o in studii care au facut-o celebra in lumea academica. S-a aplecat si asupra alchimiei, pe care a abordat-o din perspectiva jungiana, si asupra imaginatiei active. A tradus manuscrise alchimice, a fost cofondator al Institutului C.G. Jung din Zürich, a infiintat mai multe centre de studii jungiene, a sustinut conferinte in numeroase tari. Printre cartile sale se numara An Introduction to the Interpretation of Fairy Tales (1971), C. G. Jung. Sein Mythos in Unserer Zeit (1972), Alchemical Active Imagination (1979), Träume (1985), Der ewige Jüngling. Der Puer Aeternus und der kreative Genius im Erwachsenen (198)7, Psychotherapie. Erfahrungen aus der Praxis (1990), Archetypische Dimensionen der Seele (1994), The Cat. A Tale of Feminine Redemption (1999).

...
Citește mai multe despre Marie-Louise von Franz>>