Carl Sagan

Carl Sagan

Cartile faimosului astronom Carl Sagan sunt cele mai citite lucrari stiintifice de pe glob. Cosmos (prima editie a aparut in 1980) este cea mai bine vanduta scriere stiintifica in limba engleza din toate timpurile. Carl Sagan a mai scris Dragonii Paradisului (Premiul Pulitzer, 1978), Creierul lui Broca si un alt bestseller, Cometa, in colaborare cu Ann Druyan.

Dr. Carl Sagan s-a implicat atat in explorarea altor planete cu ajutorul navelor spatiale, cat si in cautarea semnelor de inteligenta extraterestra in transmisiunile pe unde radio. Dintre numeroasele premii si distinctii primite, amintim medaliile NASA pentru realizari stiintifice de exceptie si pentru contributia sa inegalabila la bunastarea natiunii, Premiul de Astronautica John F. Kennedy, Premiul Honda, Premiul Joseph Priestley “pentru contributiile sale remarcabile la progresul intregii omeniri” si Medalia Academiei Nationale de Stiinte a SUA.

Dr. Carl Sagan a fost profesor de astronomie si de stiinte spatiale la Universitatea Cornell, unde a fost si director al Laboratorului de Studii Planetare in cadrul Centrului de Radiofizica si Cercetare a Spatiului Cosmic. S-a stins din viata in anul 1996.

Cărți scrise de Carl Sagan

2 Articol(e)

pe pagină

2 Articol(e)

pe pagină