Share on Google+

Cuadratura cercului

Transport gratuit la comenzi de minimum 190 lei! (numai pentru livrările din România).
Livrare internațională prin serviciul de curierat DHL.
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Alege un viitor sustenabil!
Selectează livrarea în ambalaj returnabil. Detalii

Poți câștiga 1 punct de loialitate dacă achiziționezi acest produs și intri în programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Paperback
256 Pagini
Disponibil din: 20 mai 2013
10,00 lei




Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 10,00 lei.

Wishlist
Paperback
epuizat
256 Pagini
Disponibil din: 20 mai 2013

Despre carte

Carte din seria Maestrii SF-ului romanesc.


„O ocazie sa visam la societati diferite de cele care ne fac nefericiti (sau poate fericiti, cine stie?), inzestrandu-le cu capacitatea de convingere pe care doar marii creatori de peisaje metafizice moderne le-au mai atins in scrierile lor: Kafka, Borges, Calvino si, de ce nu?, alaturi de ei, Sasarman insusi.“
Mariano Martín Rodríguez


„Sunt sigura ca majoritatea vor citi aceste povestiri de mai multe ori.“
Ursula K. Le Guin


„Geneza orasului – urbogonia, pentru a utiliza un termen format prin analogie cu acela de cosmogonie – subiect de literatura? Subintitulat „fals tratat de urbogonie“, volumul meu de povestiri Cuadratura cercului isi propune sa raspunda tocmai la aceasta intrebare. Iar raspunsul este, cred, convingator deoarece subiectul comun, generic, al povestirilor il reprezinta nu doar orasul in sine, cu geneza, evolutia si moartea sa, ci insusi destinul civilizatiei urbane, al colectivitatii si al indivizilor care au edificat orasul, il locuiesc si ii sufera influenta modelatoare. De fapt, fiecare povestire descrie un oras, in mare parte imaginar, iar destinul personajelor se impleteste strans cu destinul urbei. (...) Orasul si arhitectura sunt simple pretexte; adevaratul subiect este lungul, sinuosul drum al omenirii spre lumina. Un drum constituit, la prima vedere, dintr-o inlantuire de infrangeri, dar care in realitate nu si-a intrerupt niciodata cursul ascendent.“
Gheorghe Sasarman



Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 20 mai 2013
ISBN 978-606-579-492-4
Cod bară 9786065794924
Autor Gheorghe Săsărman
Editura Nemira
Colecția Nautilus
Format Paperback
Dimensiuni 107x178 mm
Nr. pagini 256
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.2050
Data apariției: 20 mai 2013
ISBN: 978-606-579-492-4
Cod bară: 9786065794924
Autor: Gheorghe Săsărman
Editura: Nemira
Colecția: Nautilus
Format: Paperback
Dimensiuni: 107x178 mm
Nr. pagini: 256
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.2050
Despre autor
Gheorghe Săsărman

Gheorghe Săsărman

Nascut in 1941 la Bucuresti, intr-o familie de ardeleni, GHEORGHE SASARMAN a absolvit Institutul de Arhitectura „Ion Mincu“ din Bucuresti in 1965, perioada in care si-a inceput activitatea publicistica. A debutat in literatura cu volumul de proza Oracolul (1969), dupa care a publicat Cuadratura cercului (1975), carte alcatuita din proze fantastice (in editia integrala, tiparita in 2001, autorul a adaugat cele zece scrieri eliminate de Cenzura comunista in 1975) in care arhitectura si urbanistica imaginare sunt explorate pentru a vorbi despre libertatea omului.A urmat apoi Himera (1979), unul dintre cele mai reusite volume ale autorului, cuprinzand povestiri si nuvele SF. In 1982, cand a tiparit 2000, Gheorghe Sasarman a fost constrans, din motive politice (un frate ramas ilegal in Canada), sa renunte la activitatea de gazetar si s-a angajat analist de sisteme la Centrul Judetean de Proiectare Arad. Un an mai tarziu s-a stabilit la München, Germania, si a colaborat cu publicatii prestigioase din Romania si din strainatate. Unele dintre volumele pe care le-a semnat au fost traduse in mai multe tari. Povestirile si nuvelele sale au aparut in reviste literare, antologii si volume colective din Romania, Germania, Franta, Italia, Spania, Polonia, Ungaria sau Japonia.De-a lungul timpului, autorul a fost recompensat cu numeroase distinctii pentru scrierile sale, printre care Premiul Europa (Stresa, 1980). Cel mai recent volum pe care l-a publicat in Romania este Vedenii (2007).
...
Citește mai multe despre Gheorghe Săsărman>>