Joe Biden

Joe Biden

Joseph Robinette Biden Jr. s-a născut în Scranton, Pennsylvania, la 20 noiembrie 1942, fiind primul dintre cei patru copii ai cuplului Catherine Eugenia Finnegan Biden și Joseph Robinette Biden Sr.

Absolvent al University of Delaware și al Syracuse Law School, s-a înscris în Partidul Democrat și, la numai 29 de ani, a devenit cel mai tânăr politician ales în Senatul Statelor Unite. Între 1973 și 2009 a reprezentat statul Delaware în Senat și a fost cel de-al 47-lea vicepreședinte al țării sale din 2009 până în 2017, în timpul mandatelor președintelui Barack Obama.

Deși a avut o viață marcată de tragedii personale, pierzându-și, pe rând, soția, fiica și fiul, și-a îndeplinit cu tărie de caracter și cu devotament misiunea de senator al statului Delaware timp de 36 de ani, făcând față celor mai mari provocări din istoria americană. Printre politicile pe care le-a susținut și le-a impus se numără unele de o importanță majoră pentru cetățeni, precum reglementările împotriva violenței domestice, a terorismului și a armelor de distrugere în masă sau implementarea planului de redresare economică după criza din 2008, când era vicepreședinte.

În noiembrie 2020, Joe Biden a fost ales cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, asumându-și ca misiune consolidarea valorilor americane, cele care fac din SUA un lider global, și restaurarea ideii de comunitate printre cetățenii americani.

Cărți scrise de Joe Biden

1 Articol(e)

pe pagină

  • Promisiunile mele. Despre viață și politică

    Promisiunile mele. Despre viață și politică

    59,99 lei
    Paperback
    În stoc

1 Articol(e)

pe pagină