Maria Orban

Maria Orban

Maria Orban (1978, Brașov) a absolvit Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov în anul 2000. A debutat în volumul colectiv de proză Junii 03, o antologie a tinerilor prozatori brașoveni, îngrijită de Andrei Bodiu, Caius Dobrescu și Alexandru Mușina. A publicat textul Zoom în Ziua gândacului de bucătărie, antologie de teatru apărută în 2016 și coordonată de Mihai Ignat. A mai semnat diferite articole și texte de proză scurtă în revistele IntervalVatraTiuk!LiteromaniaLiterNetRevista de Povestiri – al cărei atelier de scriere creativă online l-a urmat – și Iocan.

În 2021 a câștigat concursul de scenarii Write a screenplay for (WSF).../Scrie un scenario pentru…, organizat de Asociația Cinemascop, cu sprijinul HBO Europe, cu scenariul Timp de expunere limitat.

Oameni mari este debutul său în proză în volum individual. Romanul a fost nominalizat în 2021 la Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatură scrisă de femei, la categoria „Proză Debut”, și a fost selectat pentru Festival du Premier Roman de Chambéry 2022.

Cărți scrise de Maria Orban

1 Articol(e)

pe pagină

 • Cod

  nem25

  Oameni mari (ed. 2022)

  Oameni mari (ed. 2022)

  34,99 lei  - preț de listă Pentru o mai bună informare a ta, prețul de listă este un reper reprezentând prețul întreg de listă, fără nicio reducere, aplicabil la data curentă pe website-ul www.nemira.ro. 26,24 lei - preț cu nem25  Cel mai mic preț de vânzare din ultimele 30 zile a fost 27,99 lei.

  Paperback
  În stoc

1 Articol(e)

pe pagină