Share on Google+

Shakespeare. Lumea-i un teatru

Transport gratuit la orice comandă! (numai pentru livrările din România).
Plata în RATE numai cu carduri de credit Banca Transilvania
Cadou pentru cineva? Îi poți trimite și un mesaj personalizat (în formular comandă)

Ridicare personală din easybox în maxim 2 zile lucrătoare
Poti castiga 1 punct de loialitate daca achizitionezi acest produs si intri in programul de loialitate Nemira. Detalii
epuizat
Hardcover
304 Pagini
Disponibil din: 10 februarie 2010
28,80 lei
Wishlist
Hardcover
epuizat
304 Pagini
Disponibil din: 10 februarie 2010

Despre carte

Shakespeare. Lumea-i un teatru este o calatorie in universul plin de contradictii al lui Shakespeare, avandu-l pe George Banu ca ghid pasionat. Este o lectie de complexitate si de simplitate, o intalnire cu teatrul si cele o mie de chipuri ale sale.

Shakespeare a scris pe zidurile celebrului Teatru Globe deviza "Lumea-i un teatru" si nu a incetat sa regaseasca teatrul pretutindeni, in gesturile amantilor sau in deciziile regizorilor, in strategiile servitorilor sau in meditatiile inteleptilor.

Antologia lui George Banu reuneste pentru prima oara metafore, comparatii, aforisme shakespeariene despre teatrul in viata, despre disimulare si rol, despre improvizatie si reprezentatie. Teatrul nu poate fi separat de om, iata ce descoperim gratie acestei scanteietoare antologii, o adevarata constelatie poetica. Dar antologia releva totodata si experienta lui Shakespeare ca mestesugar al teatrului care vorbeste despre practica repetitiilor si relatia cu publicul, despre seductia mercantila si inrudirea cu visul.

Cumpărate frecvent împreună

  • Taina ingerilor. Antologie piese
    Taina îngerilor. Antologie piese
    35,55 lei
    Hardcover
    În stoc
Informații despre produs
Informații despre produs
Data apariției 10 feb. 2010
Titlu original Shakespeare, le monde est une scene
ISBN 978-606-8134-30-7
Cod bară 9786068134307
Autor George Banu
Traducător Ileana Literra, Ioana Ieronim
Editura Nemira
Colecția Yorick
Format Hardcover
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 304
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.3040
Data apariției: 10 feb. 2010
Titlu original: Shakespeare, le monde est une scene
ISBN: 978-606-8134-30-7
Cod bară: 9786068134307
Autor: George Banu
Traducător: Ileana Literra, Ioana Ieronim
Editura: Nemira
Colecția: Yorick
Format: Hardcover
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 304
Număr volume: 1
Greutate (kg): 0.3040
Despre autor
George Banu

George Banu

George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzau) este profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Paris, si un eseist de reputatie mondiala. George Banu si-a dedicat opera critica regiei moderne si figurilor ei exemplare (Brook, Strehler, Grotowski etc). In 1974 se stabileste in Franta unde isi va continua cariera universitara inceputa in Romania. In 1981, publica volumul de referinta Costumul de teatru, precum si cartea Brecht ou le petit contre le grand, care va primi Premiul Criticii dramatice pentru cea mai buna carte de teatru a anului. George Banu va mai castiga acest premiu in 1984 si 1990 pentru Le théâtre, sorties de secours si Le Rouge et or. Intre anii 1990-2001 a fost directorul artistic al Academiei Experimentale a Teatrelor, iar intre anii 1994-2001 a fost presedintele Asociatiei Internationale a Criticilor. George Banu a primit de trei ori Premiul pentru cea mai buna carte de teatru in Franta; a obtinut premiul de excelenta UNITER si Premiul Prometeu 2007. Este presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru si Doctor Honoris Causa al mai multor universitati europene. Cartile sale au fost publicate de cele mai mari edituri pariziene si au fost traduse in numeroase limbi. De asemenea, a scris o trilogie despre legaturile dintre teatru si pictura: Le Rideau, L’Homme de dos si Nocturnes.Conduce revista Alternatives theatrales si colectia Le Temps du theatre la Editura Actes-Sud. La Editura Nemira a mai publicat volumul Arta teatrului (coautor Mihaela Tonitza-Iordache), Repetitiile si teatrul reinnoit , Spatele omului, Dincolo de rol sau actorul nesupus si este autorul textelor din albumul de fotografie Hamlet Machine de Mihaela Marin (2007).
...
Citește mai multe despre George Banu>>