Ștefana Czeller

Ștefana Czeller

Stefana Cristina Czeller s-a nascut la Iasi, la 27 decembrie 1973 si a studiat limba si literatura rusa, ca bursier al statului roman, la Universitatea de Stat din Moscova. Parintii ei sunt avocati, dar nu profesia juridica a fost cea care a inspirat-o de mica, ci basmele despre vrajitoare si razboinici cu sabii de foc. De aceea, in jocurile copilariei, si-a dorit sa-si descopere puteri misterioase si sa exploreze indepartate taramuri epice.

 

Viata de adult a mai domolit-o, a lucrat ca ziarist la cotidianul regional Evenimentul, acoperind mai ales domeniul infractional. Literatura a fost cea care a facut-o sa se redescopere cu adevarat. In 2010, a debutat pe hartie, cu povestirea „Baietelul cel fierbinte si Harca Pamantului”, in antologia Dansand pe Marte si alte povestiri fantastice, a doua a cenaclului online AtelierKult. A publicat apoi romanele Cerneala si sange (2011, Millennium Books)  si  Ozz (2013, Tracus Arte). De asemenea, povestirile sale au fost incluse in antologiile Pangaia, Venus, Steampunk. A doua revolutie, Dincolo de noapte. Cele 12 fete ale goticului, Cele 1001 scorneli ale Mosului SF, Calatorii in timp, Ferestrele timpului, Xenos, Lumi stranii si Argos Unu. A castigat, in 2011, Encouragement Award la Eurocon, iar in 2012, Premiul pentru debut la Romcon.

 

Cum dintotdeauna a fost atrasa de istoriile sangeroase, fantastice si misterioase, nu e de mirare ca idolul ei literar e Stephen King, iar animalul preferat - pisica neagra. Considera ca universul ne poate invata lectii valoroase, daca ne oprim din galceava cu el si cu noi si doar il ascultam. Principiul dupa care se ghideaza acum in viata e acela ca schimbarea salasluieste in fiecare dintre noi. Isi doreste sa gaseasca in fiecare zi prilej pentru un suras, o declaratie de dragoste sau o proba de curaj. Chiar si toate trei, daca se poate, fiindca a trai in lumea lui azi, si nu a lui ieri sau maine, ii pare secretul fericirii. Dar, desigur, portile viitorului inca ii ascund multe secrete...

Cărți scrise de Ștefana Czeller

2 Articol(e)

pe pagină

2 Articol(e)

pe pagină