Carti online - Nemira placerea lecturii

Cauta pe site

Taina ingerilor. Antologie piese

Fii primul care evalueaza acest produs.

Pret Vechi: 35,55 lei

Pret redus 23,82 lei

*Preturile sunt finale, includ TVA si nu includ taxa de transport.

Disponibilitate:In stoc

Detalii

"De ce sa te temi de moarte daca te-ai pregatit pentru inviere..." Astfel isi incepe Valentin Nicolau antologia de piese de teatru, Taina Ingerilor. Valentin Nicolau incropeste piese de teatru din fraze memorabile si din scene halucinante. Nu degeaba Fantoma de la clasa intai si Lume, lume, soro lume…, primele doua piese din Taina Ingerilor au fost nominalizate la premiul Uniter.

De altfel toate cele sapte piese de teatru care alcatuiesc Taina Ingerilor au in palmares cate o aventura prin care au cucerit premii, au fost montate pe scene importante ale teatrului romanesc sau au fost adaptate pentru televiziune.

"Patrunzi in opera lui Valentin Nicolau ca intr-un univers arhaic, reactivat, fara sa-si piarda cu toate acestea stranietatea, puterea de a ne rataci si de a ne indeparta de reperele noastre. Univers obscur si carnavalesc, univers in care contrariile ii pacalesc pe cititorii de acum, pe noi adica, plimbandu-ne de la un registru la altul. Si ne place sa ne pierdem aici... Ne aruncam in acest vartej fara sa parasim nucleul ascuns, dorinta suprema, paradoxul esential: a lasa moartea insarcinata.

O fiinta porneste in aceasta aventura mai indrazneata chiar decat cautarea tineretii vesnice, pentru ca in acest caz e vorba de fecundarea a ceea ce e de nefecundat, de fertilizarea a ceea ce, prin definitie, e steril, de invingerea mortii transformand-o in femeie. Un astfel de pariu e unic si, dincolo de avatarii si ratacirile eroului, dorinta lui extrema se impune. Si sfarseste prin a ne obseda si pe noi. Victorie asupra efemerului lecturilor si a nisipului uitarii, pentru ca, odata descoperit, ne vom aminti mereu de acest personaj si de utopia sa concreta care depaseste individualul si trimite la ceea ce e esential, definitiv in om." George Banu, Une parabole pérenne, prefata la volumul Le mystère des anges, Lansman, 2009

Mai multe informatii Tags (0)
Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat selecteaza toate

Alte recomandari

Spune parerea ta

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Back to top